UEFA молбу Хрватске доживела као притисак

ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА БИ МОГЛА ПООШТРИТИ

ВЕЋ ДОНЕТУ ОДЛУКУ НАКОН ПИСМА ПРЕМИЈЕРА

Пољуд

        Одлука о казни Хрватске, због исцртаног кукастог крста на травњаку сплитског стадиона на мечу против Италије, већ је донета и закључана је у сефу Мишела Платинија где ће остати до 23. јула, када ће о њој расправљати Дисциплинска комисија, објавио је „Јутарњи лист“.

        Молба коју је премијер Хрватске Зоран Милановић послао Платинију у вези казне због кукастог крста на мечу са Италијом можда је аутогол.

        Страхује се да би Дисциплинска комисија могла пооштрити већ донету одлуку након што је премијер писао Платинију замоливши га да „буде милосрдан према Хрватској“ која је, како је навео, имала више партизана него француски Покрет отпора.

        „То је лош потез вашег премијера! У UEFA нису одушевљени тим писмом, доживели су га као притисак на Дисциплинску комисију, па и на самог председника Платинија“, рекао је извор хрватског листа из Дисциплинске комисије.

        Неименовани саговорник је рекао и да се UEFA труди да докаже свету да су њене комисје независне, да Платини није диктатор који указима доноси главне одлуке.

        „Како би се осећале судије хрватских судова да адвокат из Аустрије пише Милановићу да ургира за његовог клијента. Лоше, и вероватно би били још строжи“, закључио је саговорник из самог врха европске фудбалске асоцијације.

        Утакмица Хрватска - Италија у групи Х квалификација за Еуро 2016 одиграна је 12. јуна на Пољуду и завршена је без победника - 1:1.

        На трибинама није било публике јер су Хрвати имали казну због расистичког понашања њихових навијача на претходној утакмици са Норвешком.

        Хрвати са великом зебњом очекују пресуду UEFA, од чега ће зависити да ли ће ићи на Европско првенство, упркос томе што на табели групе Х воде са 13 бодова, испред Италије која има 11.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари