UEFA кренула у дисциплиновање Балкана

И ХРВАТСКА И СРБИЈА СУ ПРЕД ИСКЉУЧЕЊЕМ ИЗ UEFA И FIFA ТАКМИЧЕЊА, И ТО НА ВРЕМЕ ОД ТРИ ДО ПЕТ ГОДИНА

Иван Ћурковић

        Иван Ћурковић, велика фудбалска звезда некадашње Југославије и пријатељ Мишела Платинија, најавио је у интервјуу хрватском Јутарњем листу велики обрачун UEFA и FIFA са непослушним навијачима и организаторима, пре свега у Србији и Хрватској, преносе Новости.

         „UEFA о Хрватској, Србији и Црној Гори има дебели досије. Од балканских земаља само Словенија није на пику чиновницимаиз Ниона, јер, Словенија и није фудбалска нација, а Македонија је у том смислу безначајна. А све то и не чуди кад је код нас свака утакмица као прослава кинеске Нове године, рекао је Ћурковић и нагласио да није реч само о навијачима који бацају петарде на терен већ о непослушности на много вишем нивоу“.

         „UEFA је кренула у дисциплиновање Балкана. Одлучили су да се обрачунају с пиротехником и расизмом, главним непријатељимафудбала као игре. Јер, фудбал је највећа штампарија новца, ту се врте милијарде и наравно да водећи људи европске асоцијације неће допустити бакљаде, дивље понашање и спектакуларне ватромете. Имам добре информације и уверавам вас, и Хрватска и Србија су пред искључењем из UEFA и FIFA такмичења. И то на време од три до пет година... Савези су немоћни. Са изгредницима може да се обрачуна само држава, ако жели наравно“, јасан је Ћурковић.

         Спорт клуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари