U21: Србија без Николе Стоиљковића на ЕП

ПОВРЕДА НИЈЕ ТЕЖЕ ПРИРОДЕ, ПРЕДСТОЈИ МУ ПАУЗА ОД 7-10 ДАНА,

БИЋЕ СПРЕМАН ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ СЕЗОНЕ

Никола Стоиљковић

        Нападач Чукаричког Никола Стоиљковић повредио је колено пре три дана у пријатељском мечу фудбалске репрезентације Србије до 21 године.

        После лекарских прегледа утврђено је да је повреда лакше природе и да му предстоји пауза од седам до десет дана, због чега ће ипак пропустити завршни турнир првенства Европе у Чешкој од 17. до 30. јуна.

       „Врло добро се зна да је за Чукарички репрезентација приоритет. После консултација са нашом лекарском службом и детаљних прегледа одлучено је да је за играча најбоље да се врати са припрема репрезентације и да се опоравља под надзором клупских лекара. Повреда није теже природе и очекујемо да ће Стоиљковић ускоро бити у одговарајућем тренажном процесу како би спреман дочекао почетак нове сезоне 2. јула на старту квалификација за Лигу Европе“, рекао је спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић и додао:

       „Жао нам је што ће наш играч пропустити такмичење у Чешкој, међутим, у овој ситуацији морамо пре свега да водимо рачуна о његовом здрављу. Стоиљковић ће бити део екипе која у суботу путује у Аустрију на припреме, али ће наравно радити по специјалном програму прилагођеном његовом опоравку“.

        Селектор младе репрезентације Србије Младен Додић је за завршни турнир првенства Европе до 21 године позвао четворицу играча Чукаричког. Поред Стоиљковића, на Додићевом списку су голман Немања Стевановић, десни бек Филип Стојковић и везни играч Славољуб Срнић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари