Три бода и победа над Данцима враћају наду

МАТИЋ ЗНА КОЛИКИ ЈЕ ПРИТИСАК И ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОСВОЈИТИ ТРИ БОДА, АДВОКАТ ЖЕЛИ ПОРАЗ ПРИЈАТЕЉУ ОЛСЕНУ

Репрезентација Србије

        РЕМИ са Јерменијом, потом уписана победа али избрисани бодови против Албаније и вечерас (20.45, Хумска 1) сабласно празне трибине. Две утакмице и само један бод на табели су калкулација и амбијент који вечерас чекају Србију на трећем испиту на путу ка Француској. Испред Дика Адвоката и „орлова“ је Данска. Жељна пута у Француску исто колико и Србија.

        Нова звезда лондонског Челсија и велика нада Србије, Немања Матић загрева на свој начин атмоферу пред меч. Истина, учинио је то некако сталожено, пред више од 30 српских и данских новинара.

        - Наш задатак је јасан. Три бода и победа враћају нам наду у ове квалификације. Сви врло добро знамо колико је ово важна утакмица - каже Матић.

КОЛАРОВ НЕ ИГРА

        ЗАМЕНИК капитена Србије, Александар Коларов, остаје уз „орлове“, али неће бити у протоколу вечерашње утакмице. - Нажалост, повреда је исувише тешка да би могли да се ослонимо на њега у дуелу против Данаца. Наш медицински тим и његови напори да се повреда мишића што пре залечи нису донели жељени резултат. Али, он остаје уз нас и биће на стадиону - каже Адвокат.

        Рецепт за Данце изгледа да знају само Адвокат и његови играчи. За то се уосталом спремају данима у Старој Пазови. Синоћ су и под светлима рефлектора у Хумској уигравали прецизне акције. Новинари су могли да виде само првих 15 минута чистог загревања...

        Матић се у последње време, у дресу Челзија, доказао и као голгетер.

        - Реално, то није мој посао. Ја сам у екипи да радим нешто друго. Надам се да ћу још једном доказати да сам последњих месеци заиста у доброј форми. Волим овакве утакмице, а жао ми је што смо због десетак будала који су прекинули утакмицу са Албанијом дошли у ситуацију да имамо само један уместо четири бода на табели - додао је Матић.

        Питање свих питања је како ће се Матић, његови саиграчи и само 50 људи из делегације ФСС у улози навијача, изборити са притиском. Јер, Данска једноставно мора да се победи.

        - Покушавамо да се опустимо што је могуће више. Бане Ивановић и ја се шалимо ко ће да одржи мотивациони говор. Видећемо... Волео бих да не срљамо, јер не мора гол да се да у првих 20 минута - додаје Матић.

        Шале, за сада, можда има ван терена. Али Матићу неће бити до шале када заигра, између осталих, против најопаснијег данског фудбалера Кристијана Ериксена.

МИХАЈЛОВИЋ МОТИВ ВИШЕ

        ПРЕТХОДНИК Дика Адвоката на клупи Србије, Синиша Михајловић, биће вечерас на трибинама стадиона Партизана. Он је један од 75 људи на списку који је УЕФА одобрила после казне за инциденте од 14. октобра. - То можда може да буде мотив више за већину играча - био је кратак Немања Матић. Дик Адвокат је био само нешто дужи: - Михајловића познаје већина играча који су тренутно у тиму. Верујем да његово присуство може да буде само добра ствар. Сви са нестрпљењем чекамо победу Србије.

        - Познајем га много добро. Ја се, као и сви играчи, детаљно спремам за свог ривала. Нема сумње да је Ериксен најбољи играч. Ако њега зауставимо, онда смо на добром путу да стигнемо до победе. Волео бих да наши нападачи коначно победе - закључио је Матић.

        Овај последњи одговор био је идеалан повод за питање селектору Дику Адвокату. Омалени Холанђанин и фудбалска Србија још чекају победу од када је сео на клупу националног тима. Дакле, са којим нападачима ћемо у шеснаестерац Данске?

        - Верујем у тим који је играо оних 40 минута против Албаније. Нападали смо и тада, притискали противника и жао ми је што није пао гол. Дакле, тим нећете сазнати до почетка утакмице - рекао је Адвокат и можда открио да ће из поставе против Албаније фалити само повређени Коларов.

        На још конкретније питање, због чега Данко Лазовић заслужује више поверења од Александра Митровића, Адвокат је био још „закопчанији“:

        - И један и други раде одлично. Обојица су у голгетерској форми. Митровић је у дресу Андерлехта све бољи, скинуо је неколико килограма вишка. Одлука је на мени.

        Адвокат прилично добро познаје Данце.

        - Дугогодишњи сам пријатељ са селектором Данске Мортеном Олсеном. Изузетно је посвећен послу са националним тимом. Искрено му желим да изгуби против Србије - изазвао је Адвокат смех „седме силе“.

        Од расположења нападача, али и играча који ће стајати испред голмана Стојковића зависиће и шта ће писати на семафору на крају меча. Адвокат је за крај имао више него јасну поруку за Србе.

        - Пречесто и дуго у свом речнику и карактеру користите реч „лоше“. Оставимо све лоше иза нас. Гледајмо напред. Свима нам је у глави победа против Данске - прокључао је оптимизам селектора.

        СРБИЈА - ДАНСКА

        Стадион Партизана. Почетак у 20.45 (РТС 1). Судија: Чунејт Чакир (Турска).Игра се без присуства публике.

        СРБИЈА: Стојковић - Ивановић, Д. Тошић, С. Митровић, Настасић - Гудељ, Матић - З. Тошић, Тадић, Марковић - Лазовић

        ДАНСКА: Шмајхел - Јакобсен, Хансен, Кјер, Боилесен - Квист, Хејбјерг - Вибе, Ериксен, Крон – Бендтнер

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари