Тренер Радничког о утакмици на Маракани

ОНО ШТО НАС ЧЕКА У ЗАДЊЕМ КОЛУ МОЖЕ ДА СЕ ОЗНАЧИ ЛЕПИМ ИЗАЗОВОМ, РЕКАО ЈЕ РАСТАВАЦ

Милан Раставац

        Тренер Радничког из Ниша Милан Раставац рекао је да ће његова екипа у мечу против Црвене звезде покушати да се покаже у што бољем светлу.

        „Ето, календар је хтео да нам за крај остане најтеже или најслађе, како се узме... Тешко јесте, јер треба остварити повољан резултат на нашем највећем стадиону, али је истовремено и лепо јер ћемо, верујем, играти у лепом амбијенту и против великог ривала. Фудбал има својих чари, има и своје тензије, али оно што нас чека у задњем колу може, пре свега, да се означи лепим изазовом“, рекао је Раставац.

        „Идемо у Београд да се покажемо у што бољем светлу и да остваримо што бољи резултат“, додао је тренер Радничког.

        Фудбалери Радничког у недељу гостују Звезди у утакмици последњег, 37. кола Суперлиге Србије.

        Нишка екипа је пета на табели са 32 бода, док је Звезда друга са 52.

        Раставац је навео да се о предстојећем ривалу његове екипе све зна.

        „О Звезди не треба пуно причати, знамо њихове квалитете, свесни смо и величине клуба. Променом тренера изменили су и доста ствари, али с обзиром на то да је мало времена прошло од доласка Бошка Ђуровског, није то нешто чиме би могли баш да нас изненаде. Кажем, ми настојимо да гледамо само себе, повољна околност је што ћемо највероватније бити комплетни, а пред нама је дуел који свакако представља и искушење и изазов за нас“, рекао је.

        Упитан да ли опречне и различите информације око издавања лиценце за наступ у Европи могу да утичу на концентрацију играча пред дуел са Звездом, Раставац је рекао да је на екипи да оствари што бољи пласман, да уради оно што је до ње.

        „Људи који воде клуб брину о другим стварима, па и о овоме што сте питали. Сад, да ли то може да буде значајно и да утиче на нас. Знате, кад играте против Звезде, већ само то је довољно да будете на максимуму жеља, мотива, спремности. Ти пропратни фактори практично не могу да утичу на вас кад изађете на Маракану. Ми ћемо се трудити да одиграмо најбоље што можемо, а сигурно је да никог од играча не треба ,терати’ да пружи најбоље од себе у мечу са Звездом, без обзира на то шта та утакмица доноси“, истакао је Раставац.

        Тренер Нишлија је потом одговорио на питање шта у игри треба мењати у односу на меч са Партизаном, који се по Раднички није завршио повољно.

        „Игра Партизана и Црвене звезде се доста разликује, па се самим тим разликује и идеја којом желимо да се наметнемо нашем недељном ривалу. И она свакако неће бити иста. Нисмо задовољни резултатом из меча са Партизаном и потрудићемо се да сада остваримо више“, рекао је Раставац.

        Дуел Радничког и Звезде на стадиону „Рајко Митић“, баш као и све преостале утакмице плеј-офа, играће се у недељу од 18.30.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари