Тренер БАТЕ-а: Биће „вруће“ у Београду

ЈЕРМАКОВИЧ ХВАЛИ СРПСКИ ФУДБАЛ И ПАРТИЗАНОВУ ШКОЛУ,

УЗДА СЕ У „ИНСАЈДЕРЕ“ - МЛАДЕНОВИЋА И НИКОЛИЋА

        Опрез је заједничка реч која описује размишљања тренера Партизана Зорана Милинковића и тренера БАТЕ Борисова Александра Јермаковича, након сазнања да ће се те две екипе борити за пласман у Лигу шампиона.

        И обојица су врло уздржани у коментарима, уз најаву да ће једни друге „шпијунирати“.

        Пар сати после жреба, тренер белоруске екипе изјавио је да је јасно да су сви који су дошло до те фазе квалификација јаки противници.

        „Оно што смо хтели да избегнемо јесте Астана... Шта да кажем о Партизану? Србија је фудбалска земља. Многи фудбалери који играју у иностранству учили су фудбал баш у Партизановој школи. Поменуо бих да је Србија земља, која после Бразила, извози највише фудбалера. Уз то, наш ривал има луде навијаче и чека нас врућа атмосфера. Оно што могу да кажем јесте да ће то бити фестивал фудбала у Борисову и Београду“, каже тренер плаво-жутих.

        Попут Милинковића и његових сарадника, и стручни штаб БАТЕ-а ће се трудити да до првог меча, а он ће бити одигран 18. августа у Белорусији, прикупи што више података о српском шампиону. Предност белоруске екипе је што у својим редовима има „инсајдере“ - Филипа Младеновића и Немању Николића, бивше играче Црвене звезде, као и Немању Милуновића, некадашњег играча чачансмог Борца.

        „Наравно да ћемо се трудити да прикупимо што више података и будите сигурно да ћемо гледати Партизан ућживо пре нашег дуела. За Младеновића и Николића ће ови мечеви бити веома важни, имаће посебну димензију, јер су играли у Црвеној звезди, која је највећи ривал Партизана“, рекао је Јермакович.

        Али, и Партизан има своје „инсајдере“ - у Динаму из Минска су Вук Рашовић и Љуба Ранковић. А баш за викенд игра се дерби: БАТЕ против Динама.

        Јермаковича су упитали и о појачањима. Одговорио је да неће пропустити прилику да појачају тим ако се укаже прилика.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари