Тадић за „Goal” о колегама из репрезентације

СРЕЋНИ СМО ШТО ИМАМО НЕМАЊУ ЈЕР ЈЕ ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ

ФУДБАЛЕРА НА СВОЈОЈ ПОЗИЦИЈИ

Душан Тадић, Пол Погба и Немања Матић

        Један од најбољих српских играча у квалификационом циклусу за одлазак на Мундијал 2018. године у Русији Душан Тадић за специјализовани портал „Goal” говорио је о појединим репрезентативним саиграчима с којима води клупске битке у Премијер лиги.

        Везиста Саутемптона истакао је да је Немања Матић један од најбољих фудбалера на позицији коју покрива, за дефанзивца Манчестер ситија Александра Коларова је нагласио да има фантастичну леву ногу, док је за младог везисту Ливерпула Марка Грујића истакао да ће на „Енфилду” добити додатни квалитет.

НЕМАЊА МАТИЋ

        - Немања дуго времена игра врхунски. Важан је за Челси, који има сјајног тренера и видите да поседују сјајан менталитет и велики квалитет. Веома сам срећан због њега јер је добар момак и играч. Срећни смо што га имамо у репрезентацији јер је један од најбољих фудбалера на својој позицији и веома је важан за нас - рекао је Тадић о некадашњем везисти Бенфике, додавши да ће Челси освојити титулу, иако је шампионска трка још у току.

        - Мислим да имају довољно искуства да не изгубе осам поена, уз Матићеве квалитете наравно. Конте је покушао да направи најбољу сезону за њих, после Арсенала је променио систем у 3-4-3 и то је највећа разлика. С играчима које имају, они су један од најбољих тимова у лиги.

АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ

        - Нисам изненађен што га је Гвардиола померио на централног бека, јер Коларов има квалитет да игра на том месту. Он је паметан и квалитетан играч. Гвардиола воли левоноге фудбалере на тој позицији, воли да игра из последње линије и Александар је веома добар у томе. Има сјајну леву ногу и може да додаје између линија, али је у исто време добар и у дефанзиви. Може да игра све, али у репрезентацији има веома важну улогу у 3-4-3 систему. Игра на левој страни, што је, такође, за њега добра позиција. Играо је одлично на том месту у прошлости, а сви добри играчи могу да играју на више позиција у тиму.

МАРКО ГРУЈИЋ

        - Познајем Марка веома добро, сјајан је момак с добрим менталним склопом. Мислим да му је потребно време због свега што му се десило прошле године. Играо је само једну сезону за Црвену звезду и онда дошао у Ливерпул, потребно му је време да се адаптира. Сигурно је да ће у Ливерпулу добити додатни квалитет, видећемо шта ће се десити у будућности, али верујем у њега - истакао је некадашњи фудбалер новосадске Војводине, додавши да члан младе репрезентације Србије треба да ради напорно сваког дана и да ће његов квалитет доћи до изражаја на терену.

        - Можете да видите многе играче са више искуства од њега како се муче у Премијер лиги. Грујић је још увек млад играч и за њега је ова ситуација нормална. Премијер лига је најтежа лига на свету, веома је тешко прилагодити се на њу. Пуно је контакта и мислим да је то разлика и мислим да се разликује од свих осталих шампионата - истакао је Душан Тадић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари