Суперлигa: Дерби у Хумској, Звезда у Суботици

НАЈПРИЈАТНИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ШАМПИОНАТА - ЧУКАРИЧИ, У НЕДЕЉУ ЋЕ УГОСТИТИ НАПРЕДАК А ПОБЕДА БИ БЕОГРАДСКУ ЕКИПУ УЧВРСТИЛА НА 3. МЕСТУ НА ТАБЕЛИ

          Играчи Црвене звезде наредног викенда гостују суботичком Спартаку са јасном амбицијом да забележе 12. узастопну победу и остану на врху Суперлиге, док ће екипа Партизана „потеру” за вечитим ривалом наставити у дерби дуелу против Војводине.

          Црвено-бели су у прошлом колу код куће декласирали Вождовац са 5:1 и пружили, по сопственом признању, најбољу партију у досадашњем току сезоне., коју ће морати да понове, пошто су на северу Бачке често умели да имају проблеме са домаћином.

          Суботичани су у прошлом колу одиграли без голова на гостовању крушевачком Напретку.

          Партизану долази дужник из првог дела сезоне, пошто је на Карађорђу било 2:1 за „лале”. Овај дуел биће посебно занимљив због чињенице да су тада најјачи адути Новосађана, тренер Марко Николић и играчи Мирослав Вулићевић, Бранислав Трајковић и Петар Шкулетић током зиме су обукли црно-беле дресове и сада ће на неки начин покушати да врате дуг.

          У тим црно-белих после више мечева суспензије требало би да се врате Данко Лазовић и Никола Нинковић.

          Најпријатније изненађење шампионата, екипа Чукаричког у недељу ће угостити Напредак и евентуална победа би београдску екипу учврстила на трећем месту на табели. Такође, „Брђани” ће у недељу покушати да поправе утисак из прошлог кола када су у гостима изгубили од Јагодине са 4:2.

          Јагодинце у овом колу очекује веома тешко гостовање Новом Пазару, тиму који је показао да ове сезоне са правом гаји европске амбиције. Попут Чукаричког, и Новопазарци ће морати да се „ваде” за неуспех у прошлом колу, када су у Ивањици оставили бодове у дуелу са домаћим Јавором (1:2).

          Последњепласирани тим лиге, Рад одиграће на свом терену градски дерби са директним конкурентом у борби за опстанак, ОФК Београдом. „Романтичари” су у прошлом колу изгубили код куће од Партизана са 2:0, док је Рад доживео пораз на гостовању ужичкој Слободи од 1:0.

          Чини се да Ужичани полако, али сигурно излазе из опасне зоне на табели, а то би могли да потврде и сутра на гостовању Радничком из Крагујевца, који се такође бори за опстанак у Суперлиги.

          После добрих партија у првом делу сезоне нишки Раднички почео је да пада и у форми и у резултатима, а шансу да „повуче ручну” имаће на Чаиру, где у госте долази Јавор.

          Лепу прилику да оствари победу на домаћем терену имаће екипа Вождовца, која ће дочекати Доњи Срем, још једног од „дављеника”.

СЕМАФОР 22. КОЛА:

Субота:
          Вождовац - Доњи Срем (15.30)
          Спартак - Црвена звезда (15.30)
          Рад - ОФК Београд (15.30)
          Раднички Крагујевац - Слобода (15.30)
          Нови Пазар - Јагодина (15.30)
          Партизан - Војводина (18)
          Раднички Ниш - Јавор
 
Недеља:
          Чукарички - Напредак (18)
 
          Спортски журнал
 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари