Суд у Лозани: Одлука о „случају дрон” до јуна

СУД ЗА СПОРТСКУ АРБИТРАЖУ САСЛУШАО ЖАЛБЕ ФУДБАЛСКИХ САВЕЗА СРБИЈЕ И АЛБАНИЈЕ - ОДЛУКА ДО 13. ЈУНА

        Суд за арбитражу у спорту навео је да су жалбе српске и албанске стране саслушане у четвртак и петак , поводом казни Европске фудбалске уније (UEFA) због прекинуте утакмице у Београду у октобру те две репрезентације у квалификацијама за Европско првенство 2016.

        Суд у Лозани додао је и да ће коначну одлуку донети пре утакмице Србије и Данске, која се игра 13. јуна у Копенхагену.

        Утакмица Србије и Албаније играна је 14. октобра прошле године у Београду а прекинута је у 42. минуту после нереда у којима су учествовали играчи обе екипе и домаћи навијачи, након што се изнад терена на стадиону Партизана појавио дрон, који је носио заставу велике Албаније.

        Фудбалери Албаније су након тога одбили да се врате на терен.

        UEFA је након прекида победу доделила Србији службеним резултатом 3:0, али јој је одузела три бода, казнила је са 100.000 евра и играњем две квалификационе утакмице без публике. Фудбалски савез Албаније кажњен је са 100.000 евра.

        Фудбалски савези Србије и Албаније жалили су се UEFA на ту одлуку, али је европска кућа фудбала одбила њихове жалбе, па су оба савеза одлучили да иду на последњу инстанцу - уложили су жалбе Суду за арбитражу у спорту у Лозани.

        На табели квалификационе Групе И за Еуро 2016 Португал је први са девет бодова, Данска и Албанија имају по седам, а Србија и Јерменија по један бод.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари