Станковић: Нисам хтео Толетово место

БИВШИ КАПИТЕН РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ ОБЈАСНИО ИТАЛИЈАНСКИМ МЕДИЈИМА ДА ГА ЈЕ ЗАНИМАЛО МЕСТО АСИСТЕНТА ТАДАШЊЕГ СЕЛЕКТОРА

Деки Станковић

Бивши капитен „орлова“ изјавио да није желео место председника ФСС, већ да постане помоћник селектора Синише Михајловића.

        У децембру прошле године подигло се много прашине када је Дејан Станковић после окончања успешне каријере наводно био у трци за председника Фудбалског савеза Србије.

        И док су неки навијали да Томиславу Караџићу (коначно) виде леђа, Станковић је „извагао“ и одустао од трке пре него што је у њу и званично ушао.

        Седам месеци касније бивши капитен репрезентације Србије објаснио је италијанским медијима да уствари никада није желео фотељу Томислава Караџића, већ пошто га занима тренерска каријера, једино је могао да размишља о клупи националног тима и то као асистент тадашњег селектора.

         „Када се ради о Фудбалском савезу Србије, могао сам да дођем као помоћник Синише Михајловића, да је остао селектор репрезентације Србије. Као председник, не“, рекао је Станковић за „Газета дело спорт“.

        Још једном се осврнуо на место председника ФСС.

         „Ако у данашње време име Дејан Станковић нешто значи, то је због тога јер сам тако нешто заслужио на терену, и не бих желео ту улогу само због тог имена“, истакао је Станковић.

        Бивши фудбалер Интера тренерску каријеру започеће у Удинезеу као помоћник Андрее Страмаћонија.

         „Хтео сам искуство, да почнем испочетка. Заиста, данас се Деки вратио на нулу и потребно ми је време, да учим, радим и 100 одсто живим фудбал. То је по цену да сам први пут у животу далеко од моје породице, која је у Милану“, рекао је Станковић.

        Станковић је за репрезентацију Србије наступио је 103 пута, а осим Интера наступао је и за Лацио и Црвену звезду.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари