Станковић извукао парове полуфинала ЛШ

ТЕК ДРУГИ ПУТ У ПОСЛЕДЊИХ ДЕВЕТ СЕЗОНА НА ЖРЕБУ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ НИЈЕ БИЛО БАРСЕЛОНЕ

Дејан Станковић

        У елегантном црном оделу, с краватом, шампион Европе из 2010. године као ас Интера, наш легендарни фудбалер Дејан Станковић, појавио се пред милионима гледалаца и одлучио...

        У полуфиналу Лиге шампиона за сезону 2015/16 састаће се:

        Манчестер сити - Реал Мадрид

        Атлетико Мадрид - Бајерн Минхен

        Прве утакмице биће одигране 26. и 27. априла, а реванши 3. и 4. маја.

        Номинални домаћин у финалу на „Ђузепе Меаци“ 28. маја, биће бољи из меча Сити - Реал!

        Станковић, стрелац и једног од најлепших голова у историји Лиге шампиона, није спојио Пепа Гвардиолу са будућим клубом, нити заказао ново све-шпанско полуфинале, након што смо у четвртфиналу гледали окршај Атлетико Мадрида и Барселоне.

        Није спојио ни два гиганта, клуба са укупно 15 титула првака Европе, Реал и Бајерн, што би значило да ће Атлетико играти за треће, а Манчестер сити за прво финале у историји.

        Бајерн је једном већ играо финале на „Меаци“, 2000. године и после пенала победио Валенсију. После тога, Баварци су имали два везана пораза у финалима (2010. од Интера и 2012. од Челсија), пре него су у Лондону 2013. победили Борусију Дортмунд.

        Његове руке спојиле су парове у којима имамо јасне фаворите, то су Реал и Бајерн, међутим сигурни смо да у Минхену неће бити срећни што ће им у госте у реваншу доћи Атлетико и Дијего Симеоне, који се у претходних пет сезона на „Калдерону“ доказао као константни и ефектни „убица фаоврита“, нарочито оних екипа које воле посед, офанзиву и леп фудбал.

        Управо захваљујући Атлетико Мадриду и „Чолу“ Симеонеу, тек други пут у последњих девет  сезона на жребу за полуфинале Лиге шампиона није било куглице са именом Барселоне, још једног клуба у низу који није успео да понови успех Милана, чији је тим последњи одбранио титулу првака Европе, давне 1990. године.

        Атлетико је, након сезоне 2013/14, избацио најдоминантнији тим данашњице и званичног шампиона континента у четвртфиналу и ове сезоне, али два европска „монструма“ Реал Мадрид и Бајерн Минхен нису заустављени.

        То су два клуба који су у Нион донели 15 титула првака Европе, Реал их има десет, Бајерн пет, Реал је играо 13, а Бајерн 10 финала, дакле 23 сезоне од укупно 61 од настанка Купа шампиона протекле су у наступима једног од ова два клуба у финалима, али...

        Пеп Гвардиола појавиће се седми пут у каријери у полуфиналу Лиге шампиона, чиме је смањио предност Жозеа Муриња, који има осам полуфинала. Алекс Фергусон и будући тренер Бајерна, Карло Анћелоти, имају по седам.

        ...Реал и Бајерн никада нису одиграли међусобно утакмицу за „ушатог“.

        То би могло да се догоди ове сезоне уколико једни и други оправдају улоге фаворита, не само заслужене финансијском моћи и способностима својих играча, већ традицијом - Атлетико има два финала, у једном, 1974. године црвено-бели су поражени управо од Бајерна (1:1, поновљени меч 0:4), а у другом, 2014. од Реал Мадрида (примили су гол у 90. минуту за 1:1 и онда били прегажени у продужецима 1:4), док сити пре ове сезоне никада није играо ни четврфинале.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари