Спречен упад хрватских хулигана на терен!

„КОЦКАСТИ“ САВЛАДАЛИ ШПАНИЈУ СА 2:1, И ИДУ У ОСМИНУ ФИНАЛА КАО ПРВОПЛАСИРАНИ У ГРУПИ Д

Хрватски навијачи у Француској

        Хрватски хулигани нанели су много штете својој држави, фудбалском савезу, али и организаторима Еуро, али упркос казнама и упозорењима да би њихова репрезентација могла да жестоко плати због њихових испада не престају да покушавају са новим инцидентима.

        Због прекида меча са Чешком, када су убацивали бакље на терен и потукли се на трибини, Фудбалски савез Хрватске морао је да плати 100.000 евра, а хрватски хулигани покушали су и против Шпаније да изазову хаос.

        Полиција је уочи тог меча упозорила да постоје наговештаји да хулигани утрче на терен како би ударили судију, након чега Хрвати не би могли да избегну избацивање са шампионата, али је напад осујећен.

        Министар унутрашњих послова Хрватске Влахо Орепић открио је како је полиција ипак морала да интервенише.

        „Све је прошло у реду. Било је нереда на једном делу трибине, али интервенисало се и, хвала Богу, све је добро прошло. Било је покушаја пробијања живог зида да се улети на терен“, рекао је за N1 Орепић и додао да су Французи, за разлику од меча са Чешком, озбиљно примили упозорења и повећали број безбедносних служби на стадиону.

        „Имамо непосредна упозорења на много мањи број редара него што је неопходно, али битно је да се ништа лоше није догодило и да је репрезентација победила“, додао је министар унутрашњих послова Хрватске.

        Он је навео и да навијачи који су изазвали инциденте неће проћи некажњено.

        „Ми не можемо да интервенишемо у Француској, али све је евидентирано и забележено, па ће се поступати у Хрватској“, навео је Орепић.

        Хрватска наставља такмичење на Еуро у Француској јер је победом над Шпанијом (2:1) изборила пласман пласирала у осмину финала као првопласирани тим групе Д.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари