Спортски директор Чукаричког: Циљ - Европа

„НИЈЕ ЛАКО ПОБЕДИТИ ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН У НЕКОЛИКО ДАНА,

ПОСЕБНО НЕ У ГОСТИМА“

Владимир Матијашевић

        Црвена звезда је доминирала Суперлигом већи део сезоне, али пролеће пролази у знаку Чукаричког.

        Клуб са Бановог брда везао је седам победа, од чега су последње две остварене на стадионима Партизана и Црвене звезде. Обе резултатом 2:1.

        „Одиграли су мушки, сви! Није лако победити Звезду и Партизан у неколико дана, посебно не у гостима“, констатовао је спортски директор „брђана“, Владимир Матијашевић у разговору за Мондо и потом се, на неки начин, „извинио“ спортским ривалима и пријатељима из Звезде.

        „Пре неколико дана сам био на ручку са (тренером) Миодрагом Божовићем и (спортским директором) Блажом Раосављевићем из Звезде. Због њих ми је, можда, и криво што смо победили, ипак су направили тај фантастичан низ. Стварно су чудо ове сезоне, али свако ради за себе и наравно да сам срећан због победе Чукаричког“.

        По Матијашевићевом мишљењу, највеће заслуге за успешну серију „Брђана“ иду на рачун стручног штаба, који предводи Милан Лешњак.

        „Од доласка стручног штаба предвођеног Лешњаком остварено је седам победа у осам утакмица. Њима иду највеће заслуге за успешан низ, успели су да додатно увећају победнички менталитет тима. И пре тога смо играли доста солидно, али уз падове у игри. Сада је ту и резултат. Мислим да смо заслужено ту где смо“.

        Чукарички је четири утакмице пре краја Суперлиге на другом месту, са великих осам бодова више од Партизана, али и утакмицом више.

        „Још нисмо формално изборили Европу, али како момци играју, не сумњам да ће успети. Да ли ће завршити на другом или трећем месту, то је мање битно. Друго место би било велика сатисфакција за клуб, али основни циљ је да изађемо у Европу. Нико неће замерити играчима ако буди трећи“, истакао је Матијашевић.

        На шалу са друштвених мрежа да Чукарички може да нападне низ Бенфике од 29 узастопних победа, који је до недавно „јурила“ Црвена звезда, одговара са осмехом.

        „Лепо је то чути. Драго ми је да коначно делујемо као тим, из ког искачу појединци. То је наш циљ и све иде како треба“.

        Како Чукарички напредује последњих година, помислили би многи да је коначан циљ напад на титулу, међутим, Матијашевић спушта лопту када је реч о тој теми.

        „Имамо неке наше планове, али не летимо. Тако је било и када смо освојили Куп. Нама је циљ да играмо редовно у Европи, да избацујемо младе играче, а ако се догоди да се боримо за титулу, биће то додатна сатисфакција“.

        За сада, највећа жеља је да клуб премости препреку у другом колу квалификација за Лигу Европе.

        „Наравно да бисмо сви волели да што дуже останемо у Европи, али хајде да прво прођемо то фамозно друго коло квалификација, у којем смо већ два пута испадали. Имали смо прошле године шансу, али нисмо је искористили. Надам се да ће овај пут бити другачије. Имамо месец дана да направимо тим за тако нешто“.

        Иако летњи прелазни рок почиње тек за пар месеци, на Бановом брду не губе време.

        „Имамо план кога желимо да задржимо, а знамо и кога желимо да доведемо. Разговарали смо са тренерима Лешњаком и Вељом Каплановићем, изразили су жељу за појединим појачањима. Већ радимо на томе... Да ли ћемо успети да задржимо поједине играче, зависиће од понуда. Они су сигурно задовољни у Чукаричком“, не крије Матијашевић и констатује да је, упркос појединим критикама, задовољан тимом који је формиран за ову сезону.

         „Као клуб покушавамо да нађемо баланс у тиму, да сви играју сигурно и добро, а онда увек неко искочи. Летос када смо радили прелазни рок фалило нам је играча, али успели смо то да попунимо зимус. Било је критика, али ја мислим да су сви играчи који су дошли показали да заслужују да буду у Чукаричком. Већина њих сигурно...“.

        Резултати су најбољи показатељ да је у праву.

„Они могу да се распитују за наше играче, а ми не можемо за њихове?“

        На Бановом брду не крију да би радо видели Немању Михајловића у дресу Чукаричког, али су у Партизану ту вест то чекали са подсмехом. Недавно је спортски директор црно-белих Ивица Илиев рекао да је трансфер могућ једино ако „брђани“ плате 10 милиона евра. „Они могу да се распитују за наше играче, али ми изгледа не смемо за њихове. Чукарички не сме да каже који играчу су му жеље... Ми не желимо да критикујемо било кога, лично имам пријатеље и у Партизану и у Звезди“, разочаран је Матијашевић односом колеге.

„Зна се чија је заслуга све ово“

        „Најзаслужнији за успехе и то што Чукарички функционише како треба је председник клуба Драган Обрадовић. Ми остали смо ту да се бавимо својим послом. Ово је клуб у којем се добро зна ко шта ради, тачни смо, играчи добијају оно што заслуже. Надам се да ће већина наших клубова, па и Звезда и Партизан, тако функционисати“, прижељкује Матијашевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари