СПФН: Борац и Нови Пазар крше регуларност

СИНДИКАТ ПРОФЕСИОНАЛНИХ ФУДБАЛЕРА НЕЗАВИСНОСТ УЛОЖИО ЖАЛБУ ДРУГОСТЕПЕНОЈ КОМИСИЈИ

 

        У Борцу из Чачка и Новом Пазару пронашли су начин како да мимоиђу прописе, па су упркос забрани регистровања нових фудбалера, у првом колу пролећног дела сезоне играли са зимским појачањима.

        Међу најгласнијима који указују на кршење прописа у домаћем фудбалу је Синдикат професионалних фудбалера Независност, који се огласио и поводом ових случајева.

        У саопштењу објављеном на својој Facebook страници, „Независност“ наводи да је поднета жалба другостепеној комисији.

        „Утакмице које су одигране, ФК Борац - ФК Бачка и ФК Црвена звезда - ФК Нови Пазар су 100% НЕРЕГУЛАРНЕ јер су ФК Борац и ФК Нови Пазар регистровали нове играче и са истим наступили на наведеним утакмицама по основу одлука ФСС Дисциплинске комисије које су првостепене и нису правоснажне, уложили смо жалбу другостепеној комисији“, наводи се у саопштењу.

        Упозорава се, такође, да би и дуели 23. кола могли да буду кршење правила.

        „Утакмице које се играју за викенд, ФК Партизан - ФК Борац и ФК Нови Пазар - ФК Металац биће 100% нерегуларне ако ФК Борац и ФК Нови Пазар наступе на својим утакмицама бар са по једним играчем регистрованим у зимском прелазном року текуће сезоне“.

        Подсетимо, Борац је прошлог викенда савладао ОФК Бачку 1:0, док је Нови Пазар изгубио од Црвене звезде 0:2. Чачани у суботу од 17 часова играју против Партизана у Београду, док Нови Пазар од 14.00 дочекује Металац.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари