Сколари: Судија је видео пенал, а судија одлучује…

СЕЛЕКТОР БРАЗИЛА НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА КОМЕНТАРИШЕ ИЗЈАВУ НИКА КОВАЧА ДА ЈЕ ЈЕДАНЕСТЕРАЦ КОЈИ ИМ ЈЕ ДОСУЂЕН СРАМОТАН

 

        Бразил је славио са 3:1 на првом мечу на Мундијалу против Хрватске. Рани аутогол Мрасела у 10. минуту натерао је петоструке шампионе света да се тргну на време, преузму инцијативу и стигну до изједначења преко Нејмара, 19 минута касније.

        Ипак, мрља је пенал који је досуђен Бразилу у 71. минуту меча, а који је Најмар успешно реализовао. Управо тај најстрожи прекршај који је досудио Јуничи Нишимура оставио је могућност многима да полемишу да ли је Бразилу поклоњена победа.

        „Слажем се са одлуком судије, јер то јесте био прекршај за казнени ударац. Милиони нису видели пенал, он јесте и досудио га је, а судија јесте тај који одлучује, а не ми“, рекао је Луис Фелипе Сколари, селектор Бразила после победе од 3:1.

        Сколари је одмах после меча напоменуо да није био презадовољан игром свог тима.

        „Није довољан само Нејмар и остали морају да играју много боље у настваку. Било је ствари које ми се нису свиделе на мечу, али о њима ћу прво причати са екипом“, додао је Сколари.

        Селектор домаћина није желео да коментарише изјаву свог колеге са клупе Хрватске, који је једанаестерац Бразила оценио као срамотан.

        „Не желим да коментаришем његову изјаву. Само ћу рећи да је Бразил пет пута био првак света“.

        Сколари је додао и да је Нејмар одрадио заиста одличан посао, уписавши два гола, да је показао да поседује врхунски квалитет и да је играч коме увек може да се верује, али и да је Оскар заслужио све похвале.

        „Статистика показује да је Оскар био тај који је највише имао лопту у поседу, направио је највише дриблинга и додавања и био је наш најкреативнији играч по десној страни. То је фантастичан играч на којег се увек можете ослонити“, рекао је Сколари, „запушивши уста“ тако свима који су критиковали одлуку селектора да укаже велико поверење везисти Челсија, јер наводно није био у доброј форми.

        „Знали смо да ће то бити изузетно тежак меч. Поклонили смо Хрватској рано вођство и зато у наредним мечевима морамо да будемо прави и да будемо много пажљивији“, истакао је Оскар, додавши да погодак посвећује недавно рођеној ћерки, али и целој својој породици.

        И Давид Луиз сматра да Бразил у наставку мора да игра боље, али и истиче да је прва победа на Мундијалу савим заслужена.

        „Мислим да резултат не осликава оно каква је игра била на терену. Сви су нас припремили за тешку утакмицу и знали смо шта да очекујемо. Хрватска је тим са одличним појединцима, веома вешт и искусан. Ово је био први корак, а сада нам предстоји да играмо све боље, јер у настваку ће бити све теже“, изјавио је Давид Луиз.

        Нејмар тврди да боље није могло да почне за њега.

        „Постигао сам два гола у првом мечу и пресрећан сам због тога. Иако, оба су била чудна. тешко ми је само што сам одмах зарадио жути картон. Ударио сам лактом Модрића, иако нисам то желео да урадим, али је судија сматрао да је то било намерно и казнио ме“, рекао је Нејмар.

        Кометар после меча дао је и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић. Он је за агенцију СпортНетwорк изјавио да суђење није било на највишем нивоу, као и да се организатори Мундијала „још уигравају“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари