Саво Милошевић о Чешкој: Оставке у најави

НЕКЕ СТВАРИ ЋЕ МОРАТИ СИГУРНО ДА СЕ ПРОМЕНЕ,

ТАМАН ПОЧЕЛИ ОД СЕЛЕКТОРА И МЕНЕ

Саво Милошевић и Радован Ћурчић

        Директор фудбалске репрезентације Србије Саво Милошевић извинио се данас навијачима због дебакла у пријатељском мечу у Чешкој (4:1) и поручио да ће сигурно бити великих резова, па макар то почело од њега и селектора Радована Ћурчића.

        „Дугујем велико извињење нашој јавност и медијима, ја први, јер смо били у заблуди. Начин на који смо изгубили је ужасавајућ, рекао сам играчима да није спорно да се изгуби, али недопустиво је на овакав начин. Још један велики пораз од кога ћемо се тешко одбранити. Морамо добро да размислимо шта и како даље“, рекао је Милошевић новинарима приликом повратка из Остраве и Београд.

        Он је додао да разуме Ћурчића, који је кривицу за пораз од Чешке прузео на себе.

        „Селектор је добар и моралан човек, логично је што је то урадио. У наредним данима ће бити речи о кривици, али одговорност је његова и моја. Све што ће се дешавати њему, дешаваће се и мени. Ако сте могли да прочитате његове изјаве, видели сте да је то оставка у најави, исто важи и за мене. Последњих осам месеци тражио сам подршку за ову екипу, за све што радимо, али сада немам аргументе и не могу никога да уверим да је све у реду“.

        Милошевић је поручио да и даље мисли да је Ћурчић тренутно најбоље решење за клупу Србије.

        „Неке ствари ће морати сигурно да се промене, таман почели од селектора и мене, јер овако више не иде. Очигледно је да овај тим нема снагу да изнесе то што се тражи од њих и да су корените промене потребне“, рекао је Милошевић.

        Некадашњи капитен државног тима није желео да говори о кривици играча, иако сматра да и они сносе део одговорности за лоше резултате.

        „Нисам неко ко ће да пљује по играчима и прозива појединачно, јео сам тај хлеб и знам да је тежак. Свако од нас има огледало куд куће, док сам играо фудбал и сада као функционер, настојао сам да радим часно и поштено како бих могао да се погледам у огледало. Свако од њих би требало то да уради. Кривица играча је делом неспорна, они су тога свесни, били су и до сада свесни. Жао ми је што нису препонзали своје грешке“, закључио је Милошевић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари