„Самурај“ Риота Нома у Нишу као - код куће

У ЈАПАНУ СЕ ЖИВИ УБРЗАНО, У СРБИЈИ СЕ СТВАРИ ОДВИЈАЈУ ЛАГАНИМ ТЕМПОМ, БАШ КАКО МИ СЕ ДОПАДА

Риота Нома

  • Ради се о две потпуно различите културе. Свиђа ми се срдачност српског народа, људи око мене се труде да се осећам пријатно и као код своје куће - каже фудбалер Радничког

        НЕ дешава се често да фудбалери из далеке Азије појачају тимове из Србије. Риота Нома је Фунабаши заменио Нишом, са надом да ће му добре игре на „Чаиру“ отворити врата неког од европских великана.

        Брзоноги, 25-годишњи везиста, својим продорима је веома брзо постао један од миљеника навијача у Нишу. Каже да му подршка коју добија од навијача са трибина даје снагу да увек игра на горњој граници својих могућности.

        - Србију и Јапан је немогуће поредити. Ради се о две потпуно различите културе. Свиђа ми се срдачност српског народа, људи око мене се труде да се осећам пријатно и као код своје куће. Велика разлика између наше две земље лежи у томе да се у Јапану живи убрзано, док се ствари у Србији одвијају лаганим темпом, баш како ми се допада - прича Нома за „Новости“.

        Пре Србије, играо је у Црној Гори, његови најближи нису имали ништа против да Јапан замени Балканом:

        - Није било проблема. Породица ме подржава у свему, а добро знају да ми је велики сан да заиграм фудбал у Европи. После Црне Горе, направио сам корак напред доласком у Раднички, боримо се за играње у Европи, а то је сва мотивација која је потребна једном играчу.

        Брзо се уклопио, слободно време често проводи са саиграчима:

        - Највише сам са Стефаном Илићем и мојим цимером Бојаном Зоговићем. Обојица су стигли када и ја, помажу ми да се привикнем на нови систем рада и сјајни су другари.

        Тренутно једино Нишлије имају „самураја“ у својим редовима, а у историји српског фудбала, пре Номе, још четворицу Јапанаца смо могли да гледамо на нашим теренима. Најпознатији је био Такајуки Сузуки који је наступао у Црвеној звезди, а поред њега, у Раду је играо Шинго Морита, а Кеисуке Огава и Шонеи Окуно наступали су у Слободи из Ужица.

РАКИЈА

        НОМА поручује да живи спортским животом, није се „упознао“ ни са нашом шљивовицом, а ни са јапанском ракијом сакеом:

        - Можда ћу неке од вас разочарати, али нисам пробао саке, а ни вашу ракију. Чуо сам од саиграча доста и о кухињи у Србији, али нисам пробао ни српске специјалитете. Слободно време које имам проводим у шетњи градом, читању и гледању филмова.

ЛИЧНА КАРТА

        Име и презиме: Риота Нома

        Датум рођења: 15. 11. 1991.

        Место рођења: Фунабаши, Јапан

        Висина: 179 цм

        Позиција: Офанзивни везни

        Клубови: Меији Уни, Рудар Пљевља, Раднички Ниш

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари