Роберто Карлос жели тренерску лиценцу ФСС

УЖИВАМ У СРБИЈИ, ОВДЕ СУ СВИ СЈАЈНИ ПРЕМА МЕНИ, НАУЧИЋУ СРПСКИ ЈЕЗИК, РЕКАО ЈЕ ДАНАС У БЕОГРАДУ

Карлос у Београду

        Легендарни бразилски фудбалер Роберто Карлос је у Београду.

        План му је да се бави тренерским послом у будућности, због чега је уписао курс за тренерску лиценцу Центра за едукацију Фудбалског савеза Србије.

        У перспективи биће и селектор. Можда Србије, која тренутно тражи неког на дуже стазе после раскида сарадње са Славољубом Муслином.

        „Да, био бих селектор Србије. Имате одличне играче и свако би пожелео да им буде тренер“, изјавио је Роберто Карлос.

        Србија ће у јуну следеће године, заједно са Бразилом и још 30 репрезентација наступати на Мундијалу у Русији. Роберто Карлос би желео да његова селекција, баш као и 2002. када је он био члан, освоји „богињу“.

        „Верујем да ће Бразил бити првак света, надам се томе. Ипак, биће тешко, јер ће конкуренција бити веома јака. Ту су и Шпанија, Немачка, Аргентина...“.

        Он је прогнозирао и са ким би то Бразил могао да се бори за титулу у Русији.

        „Волео бих да у финалу Светског првенства играју Србија и Бразил“, напоменуо је Роберто Карлос, који је са славним Реал Мадридом освојио три титуле Лиге шампиона, четири трофеја Примере и UEFA Суперкуп.

        За њега, каже, није изненађење то што се Србија пласирала на Светско првенство.

        „Србија има одличне играче и увек пратим утакмице и играче који ми се допадају, па тако и ваше. Зато за мене није изненађење што ћете играти у Русији и желим вам много среће“, рекао је Карлос.

        Помало је изненадио следећом реченицом: „Пратим и вашу фудбалску лигу и видео сам доста добрих играча. Допада ми се стил игре у Србији. Волео бих да будем на вашем вечитом дербију, знам да је то веома важна утакмица, као када играју Реал и Барселона“.

        Ипак, био је дипломата када смо га питали, који му је домаћи фудбалер запао за око, па је окренуо причу на светску сцену.

        Али, био је много конкретнији на питање који му се леви бек данашњице највише допада: „Марсело, Фелипе Луиз и Ђорди Алба. И, наравно, Роберто Карлос!“.

        О томе зашто је изабрао баш Србију да се у њој едукује за тренера, каже:

        „Био сам у многим земљама, Шпанији, Италији, Русији, Турској, али овде је другачије. Сви су сјајни према мени, председник ФСС ме је угостио на невероватан начин, а тренери имају страст према фудбалу. Баш сам јуче слушао предавање, а предавач је имао баш ту страст. Био сам и раније у Србији и ова земља је стварно сјајна“, каже он и додаје:

        „Био сам у Фудбалском савезу Шпаније, али оно што добијам овде је управо оно што желим и презадовољан сам како се опходе према мени“.

        „Играти фудбал је лако, бити тренер је много теже. Треба много учити“.

        Ипак, није одговорио ни на питање које су му тренерске амбиције и да ли би једног дана волео да седне на клупу свог Реал Мадрида.

        „Тренутно сам на позицији амбасадора Реала, имам уговор на пет година и волим то што радим. Зидан, као тренер Реала, ради феноменалан посао и тренутно немам амбиције да га заменим на клупи“, рекао је Бразилац уз осмех.

        Упитан да ли Реал Мадрид може до титуле првака Европе и првака Шпаније, иако заостаје за Барселоном, одговорио је као прави и лојални радник клуба у којем је запослен:

        „Реал ће освојити СВЕ! Биће тешко, али Реал има веома јаку екипу, али и најбољег играча на свету - Кристијана Роналда“.

ИТАЛИЈАНСКА ТРАГЕДИЈА

        Главна фудбалска прича данас је неуспех Италије у квалификацијама за Светско првенство и њен први неодлазак на Мундијал после равно ШЕЗДЕСЕТ ГОДИНА. Ево шта о томе каже Роберто Карлос:

        „Такав је фудбал... Данас су готово све репрезентације на истом или сличном нивоу, многе су истих квалитета. Мислим да Италијани сада треба да се реорганизују, да почну испочетка“.

О НЕЈМАРУ...

        Роберто Карлос има само лепе речи о једном од најбољих фудбалера света тренутно и сматра даније погрешио што је из Барселоне прешао у Пари Сен-Жермен. Додаје и да су њих двојица „стално у контакту“. „Питајте ме о њему штагод желите“, насмејао је све Роберто Карлос.

        „Нејмар је дивна особа и не верујем да ће бити било каквих проблема између њега и његовог садашњег клуба. Очекујем од њега да временом постане најбољи фудбалер на свету и да води Бразил до титуле светског првака. Он је веома смирена особа и није погрешио што је отишао из Барселоне. У Барселони је главни играч Лео Меси, у Реалу је то Роналдо, а сада је он главни у Пари Сен-Жермену“, приметио је Роберто Карлос.

О ОНИМ СЛОБОДНИМ УДАРЦИМА...

        Роберто Карлос је у играчким данима био познат и по невероватним слободним ударцима, који су пркосили законима физике, чак су били и предмет научног истраживања.

„СИНИША МИ ЈЕ САДА ПРОФЕСОР“

        Упитан ко је имао бољу левицу - он или Синиша Михајловић (обојица познати по „хаубицама“ из слободних удараца), одговорио је: „Синиша ми је сада професор, хахахаха. Он је један од најбољих фудбалера, а сада је један од најбољих тренера. Мени је част када говорим о њему“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари