Реал и Барселона јачи од страха од тероризма

МОЈ СИН ЋЕ УЖИВО ГЛЕДАТИ „КЛАСИКО“ И МИСЛИМ ДА САМ ТИМЕ СВЕ РЕКАО - ПОРУЧИО МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ

Кристијано Роналдо и Лионел Меси

        СТРАХ од терористичког напада, затворска претња Бенземи због афере са снимком секса и уцене, побуна Роналда и Рамоса против тренера Бенитеза, повреда Месија... Много црних облака надвило се над најатрактивнији фудбалски меч на свету (вечерас, 18.15), због којих су приче о магији „класика“ пале у други план, али нема сумње да ће тама бити отерана чим крене лопта са центра стадиона „Сантјаго Бернабеу“.

        А када судија дуне први пут у пиштаљку, мале су шансе да ће „бели“ кренути у офанзиву какву навијачи прижељкују, јер то није у маниру тренера Рафе Бенитеза. Мада Барселона има три бода више, а „краљевски клуб“ предност домаћег терена, тешко је поверовати да ће шпански стручњак, познат као „краљ дефанзиве“, превише ризиковати. Због припреме такве тактике је и настао раскол између Бенитеза с једне, и Роналда и Рамоса с друге стране. Ипак, и поред затегнуте атмосфере у свлачионици, неким појединцима, нарочито Рафином љубимцу Бејлу, не недостаје оптимизма.

        - У доброј смо форми, ове сезоне смо изгубили само једну утакмицу - рекао је Бејл. - Очекујем да против Барселоне пружимо најбољу партију у првенству и да направимо корак ка титули. Уверен сам да ће утакмица бити изузетно узбудљива, јер је ривалство између нас и Каталонаца невероватно. Што се мене тиче, максимално сам спреман, осећам се снажним и једва чекам да битка да почне.

        С друге стране, све присталице Каталонаца с нестрпљењем ишчекују да виде да ли ће опорављени Меси, најбољи стрелац у историји „класика“ (14 голова у првенственим дуелима), играти од првог минута или ће бити на клупи.

        - Будући да је Лео ту са нама, значи да је спреман. Уколико буде у стартној постави, то ће свакако повећати наше шансе у дербију. Са њим или без њега, трудићемо се да доминирамо, држимо лопту у нашем поседу и дођемо на тај начин до успеха - поручио је Инијеста, капитен Барсе. - Иначе, не мислим да у овој утакмици може да буде решено питање шампиона, остало је још много да се игра.

        Предстојећи меч биће посебно значајан за штопера Реала Рамоса, који ће први пут бити капитен у дербију. Посебно мотивисани биће и Роналдо (8 голова у „Примери“), Нејмар (11) и Суарез (9), будући да су њих тројица главни ривали у трци за најбољег стрелца лиге, а с друге стране под највећим притиском биће Жерар Пике, који је омражен код мадридске публике. На иглама ће бити Бенитез, јер медији најављују да ће га у случају пораза заменити Зидан... „Класико“ је из „милион“ углова интересантан, ни 171. првенствени дуел Реала и Барсе ниједан љубитељ фудбала не сме да пропусти...

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: МОЈ СИН ИДЕ НА ЕЛ КЛАСИКО

        Утакмица између Реала и Барселоне, биће одиграна уз мере безбедности какве никада нису виђене у Шпанији на спортским догађајима. Према речима надлежних, стадион „Сантјаго Бернабеу“ биће данас најсигурније место на свету.

        - Мој син ће уживо гледати „класико“ и мислим да сам тиме све рекао - поручио је Хорхе Фернандез Дијаз, министар унутрашњих послова, који је искључио сваку могућност да дође до терористичког напада.

ДОМАЋИ ТРЕНЕРИ ПОСЛЕ ШЕСТ ГОДИНА

        Вечите ривале ће у вечерашњем мечу водити домаћи тренери, Рафа Бенитез и Луис Енрике, и то је први пут после шест година да су на обе клупе Шпанци.

        Претходни пут, 2. маја 2009, Реал је предводио Хуанде Рамос, а Барселону Пеп Гвардиола.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари