Рајковић: Утакмица против Ирске најбитнија

НЕ СМЕМО ДА РАЗМИШЉАМО ДАЛЕКО, ВЕЋ ДА ИДЕМО ИЗ УТАКМИЦЕ У УТАКМИЦУ

  • Настасић каже да су „Орлови“ променили тактику, Игњовски да ће „гристи“ јер представљају државу, а сви оцењују да максимално мотивисани и спремни дочекују почетак квалификација за Светско првенство 2018.

        Српски репрезентативац Слободан Рајковић рекао је да би победа против Ирске на почетку квалификација знатно допринела самопоуздању репрезентације у борби за пласман на Светско фудбалско првенство 2018. године у Русији.

        „Добар почетак квалификација и победа против Ирске би нам значила за даљи низ утакмица. То би нам дало самопоуздање које долази само из добрих резултата. Атмосфера у екипи би била још боља, али морам да кажем да не смемо да размишљамо далеко, већ да идемо из утакмице у утакмицу“, рекао је Рајковић новинарима у Старој Пазови.

        Србија ће се на почетку квалификација за Мундијал у Русији састати са Ирском.

        „Они играју једноставно, али ефективно, то су показали на ЕП. Најбољи одговор на то је да будемо агресивни и концентрисани, јер често неке ситнице које се не виде могу бити јако битне за утакмицу, поготово на овом нивоу, почетку квалификација. Сви знамо колико је ова утакмица битна, најбитнија у овом тренутку“, казао је Рајковић.

        Он је додао да ће се публика на стадионе вратити када репрезентација „својим залагањем и игром“ то буде заслужила.

        „Ми морамо да верујемо и то да пренесемо на навијаче. Много би нам значила адекватна подршка у овом тренутку. То је једини начин да их позовем на стадион“, рекао је Рајковић.

        Дефанзивац Матија Настасић казао је да је атмосфера у екипи уочи утакмице с Ирском на веома високом нивоу и додао да су сви играчи максимално концентрисани и мотивисани.

        „Почетак овог циклуса ми се допада. Нисам играо претходне три пријатељске утакмице, али сам их пратио и видело се да има напретка у нашој игри. Променили смо систем, самим тим није лако, јер је за максималне резултате потребно време. Иде све боје и боље. Компактно делује. Остаје жал само што нисмо комплетни. Сви желимо успех репрезентације, сви желимо да остваримо зацртани циљ“, рекао је Настасић.

        Он је додао да је репрезентација „добро анализирала“ игру Ирске.

        „Свима нам је познат њихов стил игре. Агресивношћу и борбеношћу, али и нашим квалитетмом морамо да одговоримо на њихову игру. Сигуран сам да тада резултат неће изостати“, казао је Настасић.

        Додао је и да пред почетак сваких квалификација постоји притисак, јер ниједна утакмица, као ни група, није лака.

        „Иако на први поглед репрезентације у нашој групи немају звучна имена, то није тако. Мораћемо из утакмице у утакмицу да дајемо наш максимум како бисмо остварили циљ“.

        Репрезентативац Александар Игњовски казао је да је јако битно да публика дође и подржи репрезентацију на почетку квалификација.

        „Ово је прва утакмица новог циклуса и треба дати шансу овој екипи и селектору којем је ово прва званична утакмица. Представљамо државу, сви ћемо дати свој максимум“, рекао је Игњовски.

        Утакмица првог кола групе Д квалификација за Светско првенство 2018. године између Србије и Ирске играће се у понедељак од 20.45 часова на стадиону „Рајко Митић“ у Београду.

        Улазнице за меч са Ирском продају се сваки дан од 11 до 19 сати на благајнама стадиона у Љутице Богдана, а на дан утакмице биће у продаји и на стадиону Партизана. Такође, могуће их је купити и преко интернета.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари