Рајковић: Mожемо да донесемо пехар у Србију

ОРЛИЋИ ПРЕД ИСТОРИЈСКО-ПРВО ФИНАЛЕ

ЕВРОПСКОГ ФУДБАЛСКОГ ПРВЕНСТВА ЗА ОМЛАДИНЦЕ

Голман Предраг Рајковић

        После пенал-победе против Португалије (3:2, након 120 минута 2:2) и пласмана у историјско - прво финале Европског фудбалског првенства за омладинце, репрезентативци Србије тврде да их није захватила еуфорија и да су кадри да успешно направе и последњи велики корак ка трофеју. А, он их чека сутра у Маријампољу у дуелу с ривалом из групе Француском (играли 1:1), која је у другом полуфиналу после продужетака савладала браниоца титуле Шпанију (2:1). Меч почиње у 20.45 часова, а водиће га белоруски судија Алексеј Кулбаков.

        Један од јунака полуфиналне победе голман Предраг Рајковић, који је одбранио два пенала је изјавио:

        - Предиван је осећај бити финалиста Европског првенства. Не постоје речи које могу да опишу како се осећамо. Били смо тим, били смо јединствени и то смо показали и када смо пре утакмице код клупе отпевали химну. Веровали смо у себе, а верујем и да можемо да донесемо пехар у Србију. То још нико није успео и желимо да будемо уписани у историју наше земље.

        Капитен Марко Павловски, који је управо Французима дао гол из слободног ударца, је рекао:

        - Још смо под великим емоцијама. У дуелу с Португалијом смо исцедили последње атоме снаге и заслужили срећу. Избацили смо можда и највећег фаворита. Чека нас велико искушење. Французи имају сјајан тим, али нису бољи од Португалаца и ми имамо шансу.

        Везиста Немања Максимовић је казао:

        - Од почетка такмичења међу се нама осетила нека „хемија”, која нас је инспирисала да остваримо овакве резултате. Били смо прави када је најважније. Идемо до краја. Француска није непобедива.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари