Пољска и Естонија одређују селектора Србије?

КАРАЏИЋ: ЋУРЧИЋ ЋЕ ИМАТИ ПРИЛИКУ НА ЈОШ ДВЕ ПРИЈАТЕЉСКЕ УТАКМИЦЕ У МАРТУ

Радован Ћурчић

        Фудбалски репрезентативци Србије у марту ће имати две провере пред старт квалификација за Светско првенство у септембру. Према речима Томислава Караџића резултати ће одредити да ли Радован Ћурчић остаје на клупи „орлова“.

        Првобитне најаве су биле да ће Србија „термин FIFA“ за пријатељске утакмице у марту искористити да одигра мечеве са Шкотском и Пољском, али се десила једна мала промена. Репрезентативци Србије ће прво играти са Пољском у Познању, а потом и са Естонијом у Талину.

        Управо су те утакмице, према најави селектора Радована Ћурчића, и кључне у „селектовању тима“ пред старт квалификација за Светско првенство 2018. године (које почињу у септембру), а које ће дати финални одговор да ли ће се Ћурчић одрећи услуга неких дугогодишњих репрезентативаца.

        Али не одређује се само њихова судбина...

        „Радован Ћурчић ће имати прилику на још две пријатељске утакмице у марту. Након тога ћемо видети шта нам је чинити. Резултати ће бити једино мерило“, казао је председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић пре десетак дана.

        Радован Ћурчић ће играче окупити 21. марта, а два дана касније је на програму утакмица са Пољацима, док је дуел са Естонцима заказан за 28. март.

        Србија ће вероватно и у мају искористити прилику да одигра пријатељску утакмицу, а све у склопу припрема других репрезентација за Европско првенство, док ће нашим репрезентативцима оне бити од користи за нови циклус квалификација.

        Занимљиво је и то да је репрезентација Србије од почетка 2013. године заказала и одиграла 14 дуела (са ове две утакмице 16), а само две од тих утакмица су игране у нашој земљи. Обавезни дуел са Француском из квалификација за Еуро 2016 у Београду, и са Јапаном у Новом Саду.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари