Полиција креће од саслушања „Романтичара“

ПРЕДИСТРАЖНИ ТИМ ЋЕ КРАЈЕМ НЕДЕЉЕ ПОЧЕТИ ДА ИСТРАЖУЈЕ

УТАКМИЦУ ОФК БЕОГРАД - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

        ДВОЈИЦА фудбалера ОФК Београд биће саслушана у полицији до краја ове недеље - сазнају „Новости“. Они ће, у својству грађана, бити испитани у оквиру предистраге која је започета због сумњи у регуларност утакмице између клуба са Карабурме и Црвене звезде, одигране 19. јула ове године.

        Полиција ће наредних дана и недеља, како сазнајемо, позвати готово све играче, али и челнике два клуба, на информативни разговор. Одређен је предистражни тим, који ће да одгледа снимак утакмице, а потом и поразговара са свим актерима.

        Подсетимо, ОФК је водио после првог полувремена (2:0), да би у другом делу уткамице уследио преокрет, па су тријумфовали црвено-бели са (6:2). Сумње у регуларност појавиле су се одмах на почетку другог полувремена, јер су се играчи плаво-белих са Карабурме драстично „смањили гас“.

        Наводно, то су урадили, јер је директор црвено-белих Звездан Терзић, према неким тврдњама, у полувремену упао у свлачионицу ОФК Београда и подвикнуо играчима: „Шта сте се растрчали“ ?! То је демантовано, али је сумња остала, посебно због чињенице да је Терзић некада био директор клуба са Карабурме.

        Вишем јавном тужилаштву у Београду, после неколико дана, две невладине организације, упутиле су поднесак у коме су наведене информације о спорној утакмици, јер су се у јавности појавиле сумње у њену регуларност. Спис је прослеђен Првом тужилаштву које је упутило захтев Управи криминалистичке полиције МУП Србије да прикупи потребна обавештења о томе шта се дешавало на стадиону Обилића на Врачару, где је одиграна утакмица.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари