Победа Звезде пред 13.000 навијача у Нишу

У ШЕСНАЕСТИНИ ФИНАЛА КУПА У НИШУ: РАДНИЧКИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)

  • Звезда је дошла у вођство после шута Пантића са око 35 метара. Али, на путу према голу Радничког, лопта је на ивици казненог простора дошла до Милуновића, који се окренуо према голу, шутирао ниско по земљи и затресао мрежу
  • У 79. минуту домаћи су постигли гол - изведен је корнер са десне стране, у гужви је најпре покушао А. Јовановић, али није успео. Лопта се одбила до Марка Ранђеловића који је био спретнији и затресао мрежу Кировског - 1:1
  • На истоветан начин у 89. минуту Звезда је дошла у ново вођство и до победе - 1:2. После корнера, у гужви пред голом Перића најбоље се снашао Милан Јовановић и постигао гол за пласман Звезде у осмину финала

         СВЕ је у Нишу било у знаку фудбала и великог меча шеснаестине финала Купа Србије између суперлигаша Радничког и Црвене звезде. Празник фудбала за југ и југоисток Србије протекао је у најбољем реду, а сама утакмица оправдала је очекивања публике на препуном Чаиру, где је била права бразилска атмосфера.

         Противници нису били комплетни - у стартној постави домаћина није било капитена Предрага Стаменковића, Пешића, Стојановића и Павличића, а у Звезди, која ове године брани трофеј, изостали су стандардни голман Бајковић, Миливојевић и Мудрински. Ипак, они што су истрчали на терен доказали су да на њих може да се рачуна и да и Раднички и Звезда имају добар и значајан играчки потенцијал.

         У првом полувремену играло се углавном на средини терена, а у таквој игри Звезда је имала више лопте у поседу и иницијативу.

         Прву шансу имали су домаћи. Слободан ударац искоса са десне стране одлично је извео Вукомановић, а голман Звезде Кировски је крајњим напором успео да лопту избаци у корнер. Одмах потом Звезда, која је наступила у плавим дресовима (домаћин је био у својим, црвеним) одговорила је - најпре продорима Лазовића и Микића и покушајима Касалице да затресе мрежу Радничког, а потом и са неколико шутева Милијаша и Младеновића.

         Звезда је дошла у вођство после шута Пантић са око 35 метара, који није био опасан по гол домаћина. Али, на путу према голу Радничког лопта је на ивици казненог простора дошла до Милуновића, који ју је лепо примио, окренуо се према голу, шутирао ниско по земљи и затресао мрежу.

         Одмах пошто су фудбалери домаће екипе кренули са центра Звезда је имала две стопостотне прилике, обе преко Касалице - најпре је Перић ухватио „живу лопту” после шута нападача Звезде са десетак метара, а потом је Касалица, очи у очи са нишким голманом, промашио цео оквир гола.

         У наставку Раднички је кренуо много боље и амбициозније. Резултат тога је више прилика за домаће. Много живости унели су играчи са клупе, Саша Стојановић и Павличић. На жалост домаћих љубитеља фудбала, до финиша сусрета нису их искористили А. Јовановић, Вукомановић и Коларевић.

         У последњих четврт сата Раднички је кренуо на све или ништа и изједначио.

         У 79. минуту домаћи су постигли гол - изведен је корнер са десне стране, у гужви је најпре покушао А. Јовановић, али није успео. Лопта се одбила до Марка Ранђеловића који је био спретнији и затресао мрежу Кировског - 1:1.

         На истоветан начин у 89. минуту Звезда је дошла у ново вођство и до победе - 1:2. После корнера, у гужви пред голом Перића најбоље се снашао Милан Јовановић и постигао гол за пласман Звезде у осмину финала.

         Стадион: на Чаиру. Гледалаца: око 13.000. Судија: Глађовић (Врбас). Стрелци: Ранђеловић у 70. за Раднички, а Милуновић у 37. и Јовановић у 89. за Ц. звезду. Жути картони: М. Петровић, Коларевић (Раднички).

         РАДНИЧКИ: Перић 7,5, Ђорђевић 6,5 , Вукомановић 6,5, Коларевић 7, М. Петровић 7, Ранђеловић 7,5, Пејчић 7,5, А. Јовановић 7,5 , Стефановић 6,5 (од 46. Стојановић 7), С. Петровић 6,5 (од 58. Павличић 7), Бинић 7 ( од 70. М. Јовановић 6 ).

         ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски 7,5, Микић 7, Пантић 6,5, Младеновић 7, Мијаиловић 6,5, Милуновић 6,5(од 67. Асамоа 6,5), Јовановић 7,5, Милијаш 7, Лазовић 6,5 (од 89. Савићевић), Касалица 7, Вешовић 7(од 70. Димитријевић 7 ).

         Играч утакмице: Кировски (Звезда) 7,5.

         (Политика)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари