Пикси: Бразил и Аргентина нeспособни за титулу

СЈАЈНО ЈЕ ШТО ЈЕ ОД ПОЧЕТКА ТУРНИРА У БРАЗИЛУ ТРИЈУМФОВАО НАПАДАЧКИ ФУДБАЛ, ШТО ЈЕ ПОСТИГНУТО МНОГО ГОЛОВА...

Драган Стојковић Пикси

         Драган Стојковић Пикси ужива у раздраганој доколици и мечевима Светског првенства.

         Српска играчка легенда, пета Звездина звезда, успешни председник црвено- белих, некад најбољи тренер Јапана, расположен је иако не ради шест месеци.

         - Морам да признам да ми прија што не радим, да ми се осладило - каже Пикси, који је после шест година напустио клупу Нагоје. - Али сад нисам без посла. Радим као коментатор дешавања са Мондијала за једну јапанску телевизију и уживам у мечевима. Сјајно је што је од почетка турнира у Бразилу тријумфовао нападачки фудбал, што је постигнуто много голова, што има чудесних резултата.

         Први круг је готов, било је много изненађења, неке селекције су одушевиле, неке разочарале?

         - Као и увек истичу се велики, као Немачка, Италија и Холандија који су од старта показали снагу. Бразил и Аргентина ме нису убедили да су способни за титулу шампиона. Шпанци су заказали, али по мени очекивано. Можда не баш да изгубе 1:5 од Холандије, али као да сви заборављају да су они вицешампиони. Фурија је предуго на врху, а ту не може толико да се остане са истим снагама. Замор материјала је очигледан. Мада први меч не мора да буде никакав показатељ, сетите се наше утакмице са Немцима на старту СП у Италији 1990. и 1:4. После тога умало нисмо стигли бар до полуфинала.

         Бразил и Аргентина су уочи турнира проглашавани за учеснике финала из снова?

         - Ни Бразил, ни Аргентина ме нису убедили да су способни за титулу шампиона. Игра домаћина турнира базирана је само на индивидуалним квалитетима појединаца. Против Бразила је битно само да играш храбро, да се не повучеш и надаш да ћеш примити што мање голова. Хрватска није била лоша и могла је боље да прође, Мексико је успео. Аргентина има паклене нападаче и ништа више. Једва је победила Босну и Херцеговину која је показала да ником неће бити лак противник. За дебитанта на турниру 1:2 у првом мечу против таквог фаворита је сјајан резултат.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари