Пауновић: Момци су заслужили признање

ПЛАСМАНОМ У ПОЛУФИНАЛЕ И НА МУНДИЈАЛ ОСТВАРИЛИ СМО ПРВИ ЦИЉ,

САДА РАЗМИШЉАМО О ДУЕЛУ СА ПОРТУГАЛИЈОМ

       Вељко Пауновић

         Вељко Пауновић, селектор омладинске репрезентације Србије, сијао је од среће после пласмана у полуфинале Европског првенства:

         - Поносан сам на све играче, због свега што су урадили у Мађарској. Иако су нас Бугари намучили, заслужено смо победили и пласирали се међу четири најбоље репрезентације. Пресрећан сам због ових момака, јер само ми, који смо са њима, знамо колико су уложили да остваре велики успех. Заслужили су признање од јавности у Србији. Пласманом у полуфинале и на Мундијал остварили смо први циљ, сада размишљамо о дуелу са Португалијом.

         Измене у другом полувремену показале су се као погодак, јер је Јокић био асистент, а Мандић стрелац јединог гола.

         - Потребни су нам били свежији играчи, а није било планирано да буде замењен Данило Пантић, већ је морао да изађе због повреде. Извели смо контранапад, из ниске зоне, јер су нас Бугари више нападали у финишу. Можда звучи претерано, али овакве контре смо вежбали на тренинзима. Начин на који смо дошли до победе и понашање играча на Европском првенству, требало би да буду модел и за наредне генерације.

         На питање да ли Данило Пантић остати са омладинском репрезентацијом на омладинском првенству, Пауновић је одговорио:

         - Договор је да ћемо, ако се пласирамо у полуфинале, накнадно одлучити шта ће бити са Пантићем. За сада немам информацију да ли се враћа у Партизан. После детаљних прегледа знаћемо колико је повреда озбиљна и да ли ће бити спреман за полуфинале.

Мандић: Најлепше у каријери

         Станиша Мандић играо је у последњих пола сата и у 89. минуту решио победника.

         - Осећам се феноменално, ово је најлепши тренутак у мојој каријери. И даље нисмо свесни шта смо урадили, захвалан сам свим саиграчима, јер без њих ни ја не бих постигао гол за полуфинале. Лопта је игром случаја дошла до мене, после напада Бугарске. На срећу, успео сам да погодим и пласирали смо се у полуфинале. Посебно смо срећни, јер ћемо први пут представљати Србију на Светском првенству - нагласио је нападач Чукаричког.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари