Пауновић: Биће сјајно ако Тео дође у Булсе

ЧИКАГО ФАЈЕР ПОСЛЕ 18. КОЛА ЛИДЕР АМЕРИЧКОГ ШАМПИОНАТА, ПРЕ СЕДАМ МЕСЕЦИ БИО - ПОСЛЕДЊИ!

Вељко Пауновић

        Читавих 12 година Чикаго Фајер чекао је да се врати на прво место MLS. Тиму Вељка Пауновића после тријумфа против Ванкувера (4:0) успело је да постане лидер америчког шампионата после 18. кола.

        Успех додатно добија на тежини ако се има у виду да је пре само седам месеци Чикаго био последњи. Појачана екипа нашег стручњака у овој сезони руши све препреке, у последњих десет утакмица остварила је осам победа и два ремија!

        - Радили смо много да бисмо дошли до врха. Били смо дуго на другом месту, побеђивали и чекали кикс Торонта. Срећни смо што смо лидери, али прошло је тек мало више од половине сезоне. Чека нас још много искушења и морамо да будемо мудри и подједнако квалитетни до краја сезоне - каже Вељко Пауновић у телефонском разговору.

        Предстоје вам три узастопна гостовања у јулу, мечеви са Портландом, Њујорк ситијем и Канзас ситијем. Да ли ће вам ти испити дати одговор на питање да ли можете да останете водећи тим до плеј-офа?

        - Свакако да ћемо морати да се суочимо са много околности и да ће тестови у јулу показати од каквог смо материјала. Домаћи терен је у Америци велика предност. Спремни смо ипак, да већ од среде кад гостујемо Портланду останемо на истом курсу. Потребно нам је пет победа да математички обезбедимо учешће у плеј-офу. Очекујем да до 16. тријумфа у сезони стигнемо у августу.

        Доигравање вам је био приоритет пре почетка сезоне. Као лидери ипак, можете да размишљате и о титули?

        - Идемо корак по корак. Кад се будемо пласирали у плеј-оф циљ ће нам бити да дођемо до што боље стартне позиције за доигравање. Дуг је пут и до тога, а камоли до шампионског пехара.

        Немању Николића сте зимус довели из Легије, са 16 голова голгетер је лиге испред Тореса (Хјустон), Виље (Хјустон)...

        - Наш нападач игра изванредно. Одлично се прилагодио од првог дана. Показивао је и у Мађарској и у Пољској да је паклен стрелац. Изузетно је битно за нас да Николић настави да постиже голове - истиче Пауновић.

        Радујете ли се што ће вам се ускоро у Чикагу придружити кошаркашки ас Милош Теодосић?

        - Биће сјајно ако дође, Булсима је потребан такав играч. Српска заједница у Чикагу би га топло дочекала и домаћини би га сјајно прихватили. Имамо већ подршку Црногорца Миротића, покушавамо увек да му узвратимо, још више бисмо се дружили са Теом - говори Вељко Пауновић и у име асистената Марка Митровића и Александра Сарића.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари