Партизан лош… Младост спремна за Европу

ВЕОМА БЛЕДО ИЗДАЊЕ СРПСКОГ ПРВАКА У ЛУЧАНИМА, ЦРНО-БЕЛИ НИСУ ДАЛИ ГОЛ У 180 МИНУТА

Партизан, Младост Лучани, Немања Михајловић

        Пре тачно месец дана, Партизан је у последњем колу српског првенства убедљиво победио лучанску Младост (5:0) и прославио титулу шампиона пред својим навијачима.

        Ове две екипе, једна која ће представљати Србију у квалификацијама за Лигу шампиона, а друга у квалификацијама за Лигу Европе, састале су се данас у тренинг мечу у Лучанима, по великој врућини, а победу је однела Младост.

        Младост - Партизан 1:0 (0:0) из пенала у 52. минуту, стрелац Иван Марковић.

        По свему виђеном, Младост је била боља, жељнија игре, имала је и боље прилике (најбољу, осим пенала, у првом делу када је пропуштен „зицер“, погодила је пречку)...

        Голу из пенала, претходио је поништен гол домаћину због офсајда у 47. минуту, после корнера. Тренутак одлуке догодио се пет минута касније. Некадашњи нападач Партизана Обиоре Одита (дошао у Лучане пре неколико дана из Вождовца) био је упоран у борби за лопту, а резервни голман црно-белих Марко Јовичић га је оборио. Веома прецизан са „беле тачке“ Иван Марковић.

        У 85. минуту, Младост је имала два напада, такорећи у таласу. Најпре је погођена пречка Партизановог гола, а други пут је интервенисао Јовичић.

        Све у свему, из визуре Младости, одлична провера пред први европски меч у драгачевском крају, против азербејџанског Интера 29. јуна.

        Партизан, речју, лош. Много несигурности, неповезаних акција... У појединим фазама меча играчи Партизана су били троми, безидејни, уморни, као да се играчи још нису одморили од претходне сезоне, а на то се надоградио и први део припрема на Златибору, где се радило на стицању кондиције.

        Бољи утисак оставила је екипа која је играла у другом делу, када су заиграли полетарци. Најбољу шансу црно-бели су имали у 74. минуту, када је Владимир Ђилас шутирао траљаво са шест метара. У последњим тренуцима меча, буквално пре последњег судијског звиждука, Кокир је сјајно извео слободан ударац, али је још боље одбранио голман лучанске екипе.

        Ово је био други контролни меч Партизана на припремама, односно откако је тим преузео Мирослав Ђукић и црно-бели опет нису победили. У првој, на Златибору, изгубили су од голубовачке Зете (0:1).

        Први део меча, Партизан је одиграо у јаком саставу. Из екипе која је носила игру недостајао је ударни тандем - Леонардо (прикључиће се екипи у Београду, односно пред полазак на други део припрема у Словенију, мада је стигла и незванична информација да за њега постоји понуда од пет милиона евра) и нападач Урош Ђурђевић, који је са Младом репрезентацијом Србије на Европском првенству.

        Није било ни везиста Марка Јанковића и Небојше Косовића, репрезентативаца Црне Горе.

        Бразилчево место у тиму заузео је повратник у Партизан, Данило Пантић, који ће морати још много да се доказује у улози креатора игре.

        Много разлога за бригу тренера Партизана Мирослава Ђукића...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари