„Орлови“ заслужили победу, Хрвати извукли реми

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ РАЗОЧАРАНИ ЗБОГ РЕМИЈА СА ХРВАТСКОМ И ГУБИТКА СВАКЕ ШАНСЕ ДА СЕ НАЂУ У БРАЗИЛУ, АЛИ ВЕРУЈУ У „БОЉЕ СУТРА“

Александар Митровић

        Штета... Заслужила је Србија у петак увече да победи Хрватску, али је меч у Београду завршен 1:1.

        Тим резултатом наша репрезентација изгубила је сваку могућност да се догодине нађе на Светском првенству у Бразилу, док ће Хрвати у преостале две утакмице квалификационе Групе А покушати да престигну Белгију на водећој позицији.

        „Орлови“ су пре меча са „ватренима“ имали само теоретску шансу да се нађу у баражу за Мундијал, али и њу су изгубили после једне грешке Филипа Ђуричића у 53. минуту, сјајног додавања Дарија Срне и још боље реализације Марија Манџукића.

        Била је то једина „права“ шанса Хрвата, чега су свесни и у нашем тиму.

        „Боље смо играли, а примили смо гол из индивидуалне грешке. Не могу да будем задовољан, али могли смо и да изгубимо... Да смо изгубили, не знам како бисмо после наставили (против Велса и Македоније, прим. аут)“, истакао је заменик капитена Србије Александар Коларов.

        Дефанзивац Манчестер ситија верује да наш тим има светлу будучност.

        „Изгубили смо све наде у пласман на Светско првенство и тешко је, али на правом смо путу. Треба да наставимо да радимо и верујемо у нас саме. Имамо доста добрих младих играча, који се полако афирмишу. Ја имам 27 година и сигурно ћу играти још за репрезентацију. Докле год будем могао и док селектор мисли да сам потребан. Бићу уз ове младе момке да им будем пример радом и понашањем. Исто мислим и за Банета (Ивановића)“, додао је Коларов.

        Капитен Бранислав Ивановић сматра да је немачки судија Феликс Брих могао и боље да одради посао у Београду.

        „Мислим да је изгубио контролу у другом делу и да није осећао оно што се дешавало у игри. Не желим да коментаришем судијске одлуке, али кључни детаљ утакмице је искључење Немање Матића“, оценио је Ивановић.

        Иако је у једном тренутку другог полувремена жустро протестовао код судије Бриха, Ивановић је демантовао да се свађао са њим.

        „Нисам се свађао са судијом. Напоменуо сам му пре утакмице да је битна за нас и да у тиму има много младих играча са великом жељом да се докажу“, кратко је рекао капитен „орлова“.

        Стрелац поготка за наш тим, Александар Митровић, помешаних осећања напустио је стадион.

        „Пресрећан сам због гола, али остаје жал што резултат није другачији. Ово ми је била највећа утакмица у каријери, међутим, ово је још млад тим, који има светлу будућност“, сматра нападач Андерлехта.

        Голман Владимир Стојковић истакао је да је очекивао више од хрватских фудбалера.

        „Знали смо да ће изаћи на терен затворено и да ће играти тврдо. Показали смо да смо бољи, али су успели да једину шансу претворе у гол. Више сам очекивао од њих...“, казао је чувар мреже.

        До краја квалификација „орловима“ су остале још две утакмице. Прво у уторак против Велса у Кардифу, а онда 15. октобра против Македоније у Јагодини.

Cудија Феликс Брих и Банe Ивановић

 

        Хрватска фудбалска репрезентација никада није изгубила када је правду на њеним утакмицама у своје руке узимао 38-годишњи немачки судија Феликс Брих.

        Није ни у Београду, против Србије.

        Каква сцена на терену у другом полувремену... Судији, после једне његове одлуке, прилази Бранислав Ивановић и јасно и гласно, директно у лице, три пута му изговара - „fuck off“ (одј..и)!

        Капитен Србије и фудбалер Челсија се окреће, одлази, а арбитар ни не помишља да се ухвати за џеп!

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари