„Орлићи“: Страшћу и срцем до финала

ТИМ ОСЛАБЉЕН БЕЗ ПОВРЕЂЕНОГ ДАНИЛА ПАНТИЋА, АЛИ СЕ ВРАЋА

КАПИТЕН НЕМАЊА МАКСИМОВИЋ, КОЈИ ЈЕ ОДРАДИО СУСПЕНЗИЈУ

         Омладинска фудбалска репрезентација Србије ће од 21 сат играти против Португала у полуфиналу ЕП, а селектор Вељко Пауновић сматра да је против квалитетног ривала неопходно играти са страшћу и срцем до последњег судијског звиждука.

         Омладинци Србије (играчи до 19 година), који на шампионату у Мађарској бране титулу, у полуфинале су прошли као другопласирани из Б групе, иза Немачке, док су Португалци били супериорни у А групи.

          „Олакшавајућа је околност што смо већ обезбедили пласман на светско првенство следеће године на Новом Зеланду. Сада почиње плеј-оф, где једино победом настављамо такмичење. Португал је изузетно јака екипа, уз Немце најквалитетнија на турниру. Покушаћемо да будемо чврсти, снажни и одлучни. Неопходно је да имамо фантастичан однос прем задацима и захтевима и да играмо са страшћу и срцем до последњег судијског звиждука“, рекао је Вељко Пауновић.

         Национални тим, који је у овом узрасту тријумфовао прошле године на континенталном првенству у Литванији, у дуел са Португалцима улази ослабљен без повређеног Данила Пантића, али се у састав враћа капитен Немања Максимовић, који је одрадио суспензију.

          „Максимовић је веома важан играч и лидер ове генерације. Добро је што се картони до полуфинала бришу, јер је такмичење врло захтевно и тешко и нема довољно времена за опоравак. Ми поред резултатског циља радимо и на испуњавању неких нових идеја и циљева. Селектирали смо убедљиво најмлађу екипу на првенству Европе, састављену од три генерације играча (1995, 1996 и 1997) и стигли смо до полуфинала. Важно је радити плански и мислити о нашој будућности“, додао је селектор.

         Стрелац победоносног гола против Бугарске Станиша Мандић рекао је да он и саиграчи респектују тим Португалије, али да верују у сопствене могућности.

          „Обе селекције су показале квалитет у дасадашњем делу такмичењу и заслужиле су да се боре за улазак у финале. Очекујем добру утакмицу, јер Португалија има фудбалску традицију, а ми смо, ипак, актуелни прваци Европе. Против Немачке смо показали снагу и ако то поновимо против Португала, можемо у финале“, казао је Мандић.

         Полуфинална утакмица Србија - Португал игра се од 21 сат у Фелчуту, крај Будимпеште.

         У другом полуфиналу, од 18 сати у Будимпешти, састају се Немачка и Аустрија.

И Милинковић-Савић против Португала

 

         Омладинској репрезентацији Србије у недељу увече прикључио се Сергеј Милинковић-Савић. Он је добио дозволу Генка да помогне свом тиму у мечу полуфинала ЕП. „Дуго су се водили преговори и драго ми је да је Генк попустио. нервирао сам се, било ми је криво што нисам уз другове да им помогнем. Сада сам ту, спреман за меч са Португалом, јер сам добро одрадио припреме. Ривал је јачи него прошле године, али надам се да можемо да га елиминишемо и да направимо важан корак ка одбрани трофеја“, преноси „Журнал“ речи Сергеја Милинковић-Савића.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари