Нови Пазар: Какве везе ми имамо с Турском?

НОВОПАЗАРЦИ СМАТРАЈУ ДА ЈЕ ОДЛУКА ЗАЈЕДНИЦЕ СУПЕРЛИГЕ ДА СЕ ОДЛОЖИ МЕЧ ИЗМЕЂУ ВОЖДОВЦА И НОВОГ ПАЗАРА КОНТРАДИКТОРНА

         Навијачи Новог Пазара на утакмици Суперлиге Србије

         Заједница фудбалскихсуперлигаша је после убиства навијача Црвене звезде у Истанбулу,одложила утакмицу 13. кола између Вождовца и Новог Пазара, а генерални секретар пазарског клуба Реџеп Кораћ оценио је ту одлуку контрадикторном.

          „Не сумњамо у добре намере, али не слажемо се са оваквом одлуком која ће се погрешно тумачити. Жао нам и је осуђујемо убиство недужног навијача, али какве везе има наш клуб са догађајем на другој страни света. Да ли то значи да ће се убудуће сва дешавања у Турској повезивати с нама“, изјавио је Кораћ за Радио сто плус.

         Он је рекао да је Новопазарцима у петак око 20 часова саопштено да се забрањује долазак њихових навијача на утакмицу заказану засуботу од 13.00, а да су у поноћ обавештени да је на препоруку Полицијске управе Београда утакмица одложена.

          „Тражили смо да се игра, макар пред празним трибинама. Није прихваћено, јер је полицијска процена да није безбедно. У Београду смо од петка, синоћ нас је у хотелу чувао само један полицајац и морали смо да затражимо да појачају људство. Вероватно је и то била полицијска процена, да је безбедно ако нас чува један полицајац“, казао је Кораћ.

         Новопазарци ће следећем колу Суперлиге Србије дочекати Партизан, а Кораћ наглашава да се оваквом одлуком доводи у питање присуство навијача црно-белих.

          „Према истом аршину, навијачи Партизана не би требали да буду на нашем стадиону. Таква је порука одлуке о одлагању данашњеутакмице“, закључио је Кораћ.

         Навијач Црвене звезде убијен је у синоћ, у Истанбулу прекошаркашке утакмице београдског клуба са Галатасарајем, испред хале „Абди Ипекчи“.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари