Никола Мараш: Евертону ово није први пут…

СУМЊАМ ДА БИ ИГРАЧИ БИЛО КОГ ТИМА ОСТАЛИ САМО НЕМИ ПОСМАТРАЧИ НЕДЕЉНЕ СЦЕНЕ

  • Капитен Рада Никола Мараш каже у изјави за „Спортски журнал“ да није расиста, као и да његови саиграчи и он нису хулигани

        Премијерно коло пролећног дела шампионата у Суперлиги Србије обележиле су немиле сцене на стадиону „Краљ Петар I“ пошто су навијачи Рада на расној основи вређали везисту Партизана Евертона.

        Бразилац је на крају сусрета отишао до трибине на којој су смештени навијачи домаћина како би исказао своје незадовољство, да би онда уследило кошкање са играчима Рада који су му пришли.

        Све се завршило интервенцијом полиције, а дефанзивни везиста црно-белих терен је напустио у сузама.

        „Штета што је нефудбалска сцена бацила сенку на сјајну партију. Показали смо се као равноправан ривал Партизану. Затечен сам ставом јавности која је фудбалере окарактерисала као хулигане јер смо пришли Евертону у намери да га упозоримо и упутимо ка свлачионици. Сумњам да би играчи било ког тима остали само неми посматрачи недељне сцене. Нисам чуо расистичке повике, а уколико их је било свакако да их осуђујем. Ипак, не памтим да је неки фудбалер имао сличан сукоб са публиком, Евертону ово није први пут“, истакао је Мараш.

        Штопера „Грађевинара“ највише је погодило истицање његовог имена као једног од главних учесника.

        „Као лидер и капитен Рада осетио сам обавезу да Евертона упозорим и удаљим од јужне трибине, мој гест је окарактерисан као продубљење сукоба. Никад нисам имао ни најмањих проблема с противничким играчима, а о расистичком контексту не желим ни да трошим речи. Све објашњава податак да сам у периоду Фрајдејевог боравка на Бањици на двоје припрема био цимер с њим“, закључио је Мараш.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари