На Ади ниче први стадион за фудбал на песку

БИЋЕ МОНТАЖНОГ ТИПА И НА ЊЕМУ ЋЕ СЕ ИГРАТИ

EURO BEACH SOCCER CUP BELGRADE 2016

        Србија ће ускоро добити први стадион за фудбал на песку. Изградња овог модерног спортског објекта траје већ неколико дана и требало би да буде завршена до 20. јуна. Стадион ће бити монтажног типа и заузимаће површину од око 4.400 квадратних метара.

        Смештен је на макишкој страни Аде Циганлије, недалеко од отворених терена наставног центра „Макиш“, имаће четири трибине капацитета 2.469 места.

        На овом стадиону играће се један од најјачих турнира ове године у Европи - Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 коме ће наш главни град бити домаћин од 24. до 26. јуна.

        Осим наше репрезентације, која ће управо на овом турниру одиграти своје прве званичне мечеве, учествоваће још селекције Португалије, Русије, Шпаније, Италије, Швајцарске, Украјине и Мађарске.

        Турнир се организује под покровитељством светске асоцијације за фудбал на песку и уједно ће бити генерална проба пред старт Европске лиге Б дивизије која ће се играти од 1. до 3. јула у Москви.

        Стадион ће бити у функцији током читавог лета, а осим овог турнира биће одржаване и разне друге спортске, културно-уметничке и забавне манифестације.

        „Са великим задовољством могу да констатујем да смо са радовима почели на време и да ће стадион бити завршен у предвиђеном року. Београд ће добити још један заиста велелепан спортски објекат, а сигурни смо да ће комфор и атракција коју ће овај стадион пружити посетиоцима додатно утицати на популаризацију фудбала на песку. Надам се да ће Београђани радо посећивати овај стадион током лета, да ће уживати у утакмицама које нам следе, а да ће наша репрезентација имати велику подршку“, поручио је Александар Радошевић, директор предузећа Beach Soccer д.о.о. које је задужено да води рачуна о развоју фудбала на песку у Србији.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари