МИХАЈЛОВИЋ: Сви Срби ван граница Србије треба да навијају за своју земљу

НАЈАВИО ДА ЋЕ УСКОРО ПОСЕТИТИ ВУКОВАР И ПОРОДИЧНУ КУЋУ У БОРОВУ СЕЛУ

  • Да би био правилно схваћен, селектор фундбалске репрезентације Србије нагласио: „Њихова подршка посебно нам је драга на свим утакмицама“
  • Док год имамо математичких шанси, борићемо се и верујем у пласман на СП.
  • Победом у Белгији вратили бисмо се у игру. Помлађивање тима је права ствар. Јавност у Србији то треба да истрпи и за коју годину имаће једну од најбољих репрезентација света - нагласио је Синиша Михајловић

        СРБИ који живе ван граница Србије, тако и они из Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, треба да навијају за своју земљу, рекао је Синиша Михајловић, селектор фудбалске репрезентације Србије у ексклузивном разговору за турску агенцију Анадолија (АА). 

       Још је појаснио је је шта подразумева под речима „за своју земљу“.

       „Њихова подршка посебно нам је драга у свим утакмицама“, рекао је Михајловић.

       Потврдио је да није сигуран хоће ли остати селектор Србије након квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014. године.

       „Уговор са Фудбалским савезом Србије имам до јуна 2014. године. Међутим, практички он вреди до децембра ове године. Већ сам рекао да ако се не квалификујемо нећу остати на клупи репрезентације. Уствари, сешћу са челницима Савеза када заврше квалификације и онда ћемо видети да ли они хоће да останем селектор, односно да ли ћу желети да продужимо сарадњу“, истакао је Михајловић и нагласио да с њим или без њега репрезентација Србије има перспективу.

       „Мало смо дефицитарни у нападу, али наћи ће се решење и за овај сегмент наше игре. У досадашњем току квалификација нико, ама баш нико, није нас надиграо. Имали смо проблем са реализацијом, због тога и лошије резултате. Да закључим: ако одемо на СП у Бразил сигурно остајем селектор. Уколико се не пласирамо на Мундијал онда ће се све знати у децембру“, казао је Михајловић.

       И поред тога што за Белгијом и Хрватском у групи „А“ Србија заостаје чак шест бодова, селектору те земље још нису „потонуле све лађе“.

       „Док год имамо математичких шанси, борићемо се и верујем у пласман на СП. Победом у Белгији вратили бисмо се у игру. Ако не успемо да тријумфујемо, то јесте ако изгубимо, отпали бисмо из свих комбинација за Мундијал“, нагласио је Михајловић.

       Некадашњи тренер Болоње, Катаније и Фиорентине сматра да води исправну политику у стручном штабу Србије, па је још једном потцртао да од ње неће одустати.

       „Помлађивање тима је права ствар. Јавност у Србији то треба да истрпи и за коју годину имаће једну од најбољих репрезентација света. То је кључна ствар и приликом моје евентуалне одлуке о останку на месту селектора. Питање је хоћу ли имати стрпљења да све поднесем са екипом која, без сумње, има велики потенцијал“, казао је селектор Србије додавши да се ситуација око Адема Љајића није промијенила.

       „Кодекс понашања у репрезентацији остао је исти. Ко пева химну Боже правде, тај и игра за Србију. Они који крше кодекс неће бити позивани у национални тим“, поручио је Михајловић.

       Признао је да су у групи „А“ Белгија и Хрватска фаворити за пласман на СП.

       „Имам право да поновим да још није ништа готово, те да и ми имамо шансе. Но, што се тиче репрезентација са простора бивше СФР Југославије, Босна и Херцеговина, Хрватска и Црна Гора у бољој су позицији од Србије. БиХ, Хрватска и Црна Гора, ако ништа, веома близу су баража за СП. Кроз додатне квалификације могу до Бразила“, убеђен је Михајловић.

       Замољен да прокоментирише изјаву Фадила Вокрија, председника Фудбалског савеза Косова, који је пре 10 дана за Анадолију изјавио да је „пријатељска утакмица Србије и Косова могућа, те да би меч дао допринос стабилизацији прилика и смањењу тензија“, Михајловић је одговорио:

       „О Вокријевој изјави не мислим ништа посебно. То су политичке ствари и много су више од фудбала. Када се реше, знаћемо да ли ће се таква утакмица икада моћи одиграти. То је исто као са Хрватима. Ко би пре 15 година рекао да је могуће да играмо са њима.“

       И за Михајловића формирање Регионалне фудбалске лиге са такмичарског аспекта био би пун погодак, али поручује да је, кад се све узме у обзир, још рано и појашњава зашто.

       „Не верујем да би иједна земља хтела да преузме ризик за дешавања иа стадионима и око њих, за евентуалне сукобе у градовима у којима би се одигравале утакмице. На терену не би било проблема“, мишљења је Михајловић.

       Иначе, најавио је да ће ускоро посетити Вуковар и породичну кућу у Борову Селу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари