Михајловић одбио лукративну понуду Кинеза

ИМАО САМ ПАР НЕПРОСПАВАНИХ НОЋИ РАЗМИШЉАЈУЋИ О ПЛАТИ КОЈУ САМ МОГАО ДА ДОБИЈЕМ

Синиша Миха Михајловић

        Не успе да одбије свако, али Синиша Михајловић јесте тај.

        Наш тренер, који са успехом води Торино кроз Серију А ка европској сцени наредне сезоне, открио је италијанским новинарима да је, попут многих тренера и играча, могао већ ове зиме да напусти Европу и потпише јак уговор у Кини.

        „У децембру сам добио понуду да радим као тренер у Кини, али сам одлучио да је одбијем јер не волим да остављам посао недовршен. Да будем искрен, имао сам пар непроспаваних ноћи размишљајући о плати коју сам могао да добијем, али у животу морате да доносите важне одлуке тако да је ово био мој избор“, рекао је Михајловић у недељи у којој би, после Аксела Витсела, још један играч могао да прихвати да постане мултимилионер преко ноћи.

        Реч је о хрватском нападачу Николи Калинићу, за којег је Фиорентина добила 45 милиона евра вредну понуду, а који би и сам могао да заради много више него у Италији.

Колико више?

         „Требало би поштовати играче који одлазе тамо због новца, јер каријера фудбалера није толико дуга, док тренери трају прилично дуже. У Кини можете да зарадите пет или шест пута више него што у Италији добијете за сезону. У сваком случају, Кина више није место где се окупљају 'испрани' играчи, попут Катара или Сједињених Држава“, прокоментарисао је Михајловић.

Синишина плата...

        У италијанској јавности није се много спекулисало око тога колико Михајловић зарађује годишње у Торину. Док је био тренер Милана, често се спекулисало о плати од 2,3 до 2,5 милиона по сезони, тако да је извесно да тренутно зарађује мање од тога. Највећу плату у Италији има Макс Алегри из Јувентуса са пет милиона годишње, а на другом месту је Лућано Спалети из Роме са три.

        После кратке новогодишње паузе, Серија А биће настављена ове суботе утакмицама Емполи - Палермо (18.00) и Наполи - Сампдорија (20.45), док се у недељу састају: Удинезе - Интер (12.30), Кјево - Аталанта, Ђенова - Рома, Лацио - Кротоне, Пескара - Фиорентина, Сасуоло - Торино (15.00), Милан - Каљари (18.00) и Јувентус - Болоња (20.45).

        Табела: Јувентус (-1) 42, Рома 38, Наполи 35, Лацио 34, Милан (-1) 33, Аталанта 32, Интер 30, Торино 28, Фиорентина 27, Удинезе 25, Кјево 25, Ђенова 23, Сампдорија 23, Каљари 23, Болоња 20, Сасуоло 17, Емполи 14, Палермо 10, Кротоне 9, Пескара 9.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари