Михајловић: Јапан је био бољи, а ми смо победили

„КАДА БИ У ФУДБАЛУ УВЕК ПОБЕЂИВАО ТИМ КОЈИ ПОКАЖЕ ВИШЕ НА ТЕРЕНУ,

СРБИЈА БИ ВЕЋ САДА ИМАЛА ОБЕЗБЕЂЕН ПЛАСМАН НА МУНДИЈАЛ

Синиша Михајловић

        Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић рекао је после пријатељске утакмице са Јапаном да му је драго да је изборена победа у мечу на којем се Дејан Станковић опраштао од државног тима.

        - Част је и мени и играчима што смо присуствовали том догађају, јер се зна какви су Дејанови људски и играчки квалитети. Што се утакмице тиче, Јапан је прва репрезентација која је уз домаћина обезбедила пласман на Светско првенство и то довољно говори о њиховом квалитету. Предвођени Закеронијем играју одлично, технички су изутетно потковани и као 15. рангирани су на свету - изјавио је Михајловић на конференцији за медије.

        Он је навео да у првом полувремену Србија није играла онако како може, истакавши да је било тешко сконцентрисати се због спектакла око Станковићевог опроштаја.

        - Недостајало је много играча, али у другом полувремену све је боље изгледало. Јапан је био бољи, а ми смо победили, док смо током квалификација често ми били бољи, а губили утакмице. То је само доказ да овај тим полако сазрева - констатовао је српски Михајловић.

        Према његовим речима, када би у фудбалу увек побеђивао тим који покаже више на терену „Србија би већ сада имала обезбеђен пласман на Мундијал у Бразилу“.

        На питање италијанског новинара да ли планира да се једног дана врати у Италију он је рекао:

        - Сигурно се враћам, али тренутно сам селектор Србије. Поносан сам због тога и не размишљам о било чему другом - поручио је Михајловић.

        Јапански селектор Алберто Закерони казао је да му је било жао када је чуо да је Станковић најавио да завршава каријеру.

        - Он је сјајан фудбалер, одличан и у одбрани и у нападу. Србија је пре три године ишла на Светско првенство у Јужну Африку, имала је одличан тим, а предводник је био Станковић. Он је светски играч - нагласио је италијански стручњак.

        - Што се меча тиче, играчи су испоштовали договор и моје савете, држали лопту, али у завршници нису имали среће као Србија. Мој тим и код куће и у гостима игра храбро - казао је Закерони.

        Селектор Јапана је додао да су играчи и стручни штаб кроз данашњу утакмицу схватили шта су њихови проблеми.

        - Треба да их решавамо играјући са квалитетним противницима као што је Србија, која је један од јачих европских тимова - закључио је Закерони.

        У пријатељској утакмици у Новом Саду Србија је победила Јапан са 2:0 головима Душана Тадића и Милоша Јојића.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари