Матић обећао ручак омладинцима Бродарца...

ФК БРОДАРАЦ ДОЧЕКУЈЕ ВЕЛИКИ МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД У 1/16 ФИНАЛА ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА

 

        Игра се само једна утакмица, дакле нема реванша у Енглеској, па ће победник меча у Београду иде у осмину финала. Уколико буде нерешено после 90 минута, одлука ће пасти у пенал серији.

        Огроман мотив играчима српског шампиона уочи меча на „ТЦ Стадион“ послао је и везиста Манчестер Јунајтеда Немања Матић.

       „Честитам вам на досадашњим играма. Сигуран сам да ћете дати све од себе. Ако остварите добар резултат водим вас на ручак првом приликом када дођем у Београд. Пуно среће и осветлајте нам образ“, рекао је Матић.

        Кључни играчи „Ђавола“ су најбољи стрелац Џошуа Бохуи (четири гола на шест утакмица и једна асистенција), те Ангел Гомез (два гола и асистенција) који је ове сезоне дебитовао и за први тим код Жозеа Муриња у ФА Купу. Голу често прети и везиста из Белгије Инди Бунен.

        Јунајтед са клупе предводи члан чувене генерације из 1992. године с којом је Алекс Фергусон доминирао годинама у Енглеској, али и у Европи - Ники Бат.

       „Ово је велики дан и велики догађај за све нас у Бродарцу, у Србији и у Београду. Недељама се припремамо за гостовање Манчестер јунајтеда. У клубу смо годинама васпитавани да поштујемо ривала све до тренутка када треба да почне утакмица. Ово је прилика која ће се нама у клубу пружити можда само једном у каријери и желимо да је искористимо на најбољи начин“, рекао је капитен Бродарца Милош Тошески, преносе „Вечерње новости“.

        Бродарац је на путу до историјског меча са „Црвеним ђаволима“ елиминисао израелски Макаби Хаифу (1:1, 1:0) и грузијски Субарталом (1:1, 2:2).

        ФК Бродарац је распродао свих 3.000 улазница које су се нашле у продаји за утакмицу.

        Јунајтед је играо у групној фази паралелно са сениорском ЛШ, био је други у Групи А са истим бројем бодова као Базел (11), али слабијом гол разликом, а испред Бенфике и ЦСКА.

        У осмину финала су у среду прошли Интер, ПСЖ и Фејенорд, који су се прикључили освајачима група из ЛШ стазе Базелу, Бајерну, Челсију, Барселони, Ливерпулу, М. Ситију, Порту и Тотенхему.

        Жреб осмине финала ЛШ је на програму 9. фебруара.

        Омладинска ЛШ, 1/16 финала:

        16:00 Жељезничар - Атлетико Мадрид
        17:00 Краснодар - Реал Мадрид
        18:00 Молде - Монако
        18:00 Салцбург - Спортинг
        18:30 Бродарац - М. Јунајтед
 
        Уторак:
        Нитра - Фејенорд 2:3
        Интер - Спартак Москва 3:3 (3:1 пенали)
        Ајакс - ПСЖ 0:0 (2:4 пенали)
 
        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари