Матић: Некада морам и ја да постигнем гол…

„НАДАМ СЕ ДА ТИ НИСИ ИГРАЧ УТАКМИЦЕ“, ДОБАЦИО ЈЕ ЖОЗЕ, „НИСАМ, НИСАМ...“, ОДГОВОРИО ЈЕ НЕМАЊА

 

        Немања Матић још једном је јунак Манчестер Јунајтеда, али на другачији начин него што то обично чини - феноменалним голом у првом минуту надокнаде времена.

        „Црвени ђаволи“ су се 19. тријумфом у сезони вратили на друго место на табели са 62 бода, два више од трећепласираног Ливерпула, који дочекују следећег викенда, односно четири од Тотенхем Хотспура.

        После највеће утакмице Острва, у суботу од 13.30, Јунајтед три дана касније чека Севиљу у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона (0:0).

        Јунајтед је губио 2:0 од 48. минуту на гостовању Кристал Паласу, али је онда погоцима Криста Смолинга, Ромелуа Лукаку и нашег репрезентативца стигао до спектакуларног преокрета (3:2).

        „Ово је био мој први погодак у дресу Манчестер Јунајтеда, иако знам да то није мој посао - некада морам и ја да постигнем гол. Заиста није важно што сам ја био стрелац, најважније је да смо преокренули и уписали три бода“, рекао је Матић, да би га потом прекинуо његов менаџер Жозе Мурињо карактеристичном опаском:

         „Надам се да ти ниси играч утакмице...“, добацио је Жозе, „Нисам, нисам...“, одговорио је Немања уз осмех док се поздрављао с Португалцем.

        „Било нам је изузетно тешко да се вратимо пошто смо примили други гол. Ипак, показали смо карактер и урадили тачно оно што је менаџер желео од нас. Кључан је био и говор који нам је одржао у полувремену. Приметно је да напредујемо, али исто тако је јасно да морамо боље јер смо изгубили доста бодова на „малим“ утакмицама. Имамо квалитет, али морамо и да будемо искрени пре себи и схватимо да морамо да пружамо више“, закључио је Немања.

        Занимљиво је да је господин „Посебни“ за играча меча изабрао Криса Смолинга.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари