Матић и Пауновић о националном стадиону…

МАТИЋ СЕ ПО БРОЈУ НАГРАДА ИЗЈЕДНАЧИО СА КАПИТЕНОМ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ БАНЕТОМ ИВАНОВИЋЕМ

   Вељко Пауновић и Немања Матић

        Матић је рекао да му је велика част што је проглашен за најбољег српског фудбалера и додао да му је то обавеза да наредне године буде још бољи и покаже да је заслужио признање.

       „Кући носим велику обавезу да у 2016. години оправдам овај трофеј, докажем да сам га заиста заслужио. Имам много енергије, жеље и воље да то урадим”, рекао је Матић.

        Репрезентација Србије неће играти на Европском првенству у Француској 2016. године, пошто је заузела четврто место у Групи И са четири бода, испред Јерменије, а иза Португала, Албаније и Данске.

       „Није лако, поготово на овом нивоу. Велики је мотив да направимо ствари бољим него што смо до сада то радили. Верујте ми, даћу све од себе да тако и буде”, рекао је везни фудбалер енглеског Челсија.

        Матић је за најбољег играча проглашен и у 2014. години и изједначио се по броју награда са капитеном репрезентације Србије Браниславом Ивановићем. Потом се задњи везни фудбалер дотакао и теме изградње националног стадиона.

       „Ја се заиста надам да ћемо добити нови стадион јер, да будемо искрени, време је прегазило стадионе Партизана и Звезде. Два-три пута ме је и било срамота, кад смо играли против Француске људи су били у чуду. И ми заслужујемо стадион, потребан нам је, искрено се надам да ће се то урадити”, закључио је најбољи српски фудбалер.

Пауновић: Неочекивано и значајно

        Награду за најбољег тренера добио је Вељко Пауновић, који је летос омладинску репрезентацију Србије одвео до титуле светског шампиона на такмичењу на Новом Зеланду.

       „Ово је признање које заиста нисам очекивао, али је за мене јако значајно. Када сам започињао први говор пред момцима истакао сам четири вредности: ентузијазам, поштовање, одговорност и поверење. Данас желим да истакнем нову вредност, а то је захвалност”, рекао је Пауновић, који је у међувремену постао тренер америчког клуба Чикаго.

        Пауновић се захвалио својој породици, „фудбалској фамилији”, људима из ФСС-а и свима који су радили на пројекту и на било који начин допринели успеху.

        Потпредседници ФСС-а Иван Ћурковић и Славиша Кокеза уручили су посебне медаље те организације освајачима Светског првенства за играче до 20 година.

        Свечаности у Старој Пазови присуствовала је већина играча из те генерације, а признања су добили и чланови стручног штаба на челу са Пауновићем, као и директори селекција ФСС-а Саво Милошевић и Митар Мркела.

        Председник ФСС Томислав Караџић је истакао да неће бити опроштен још један неуспех репрезентације.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари