Ливерпул Ехо о Мажићу: Судиће најгори са СП

ДОБИО НАЈВИШЕ НЕГАТИВНИХ ОЦЕНА ОД СВИХ СУДИЈА

СА МУНДИЈАЛА У БРАЗИЛУ, 87.362 ОД 100.000 

Милорад Мажић

        Локални портал из Ливерпула Ехо критички је пренео вест да Милорад Мажић суди реванш меч осмине финала Лиге Европе између „редса“ и Манчестер Јунајтеда.

        Ехо преноси да дуел на Олд Трафорду суди „најгори арбитар са Светског првенства“.

        Портал истиче да менаџер Ливерпула Јирген Клоп неће бити задовољан јер је Србин Мажић гори у показивању картона од Карлоса Веласка Карбаља, који је делио правду у првом дуелу.

        Наводи се да је Мажић судио дуеле Немачка - Португалија и Аргентина - Иран у Бразилу 2014., да је Немце наградио преоштро досуђеним пеналом, а потом пропустио да најстрожу казну свира Иранцима.

        „Како овај човек може да спава ноћу, или до краја живота? Уз дужно поштовање, волео бих да лично разговарам с њим. Зашто нам је то урадио?“, цитирао је Ехо изјаву селектора Ирана Карлоса Кеироша.

Милорад Мажић - Карлос Веласко Кабраљо
жути картони 369 - 282
црвени картони 21 - 7
пенали 22 - 28
 

        Ехо наводи да је у анкети сајда redcardtheref.com Мажић добио највише негативних оцена од свих судија са Мундијала у Бразилу, 87.362 од 100.000.

        Истиче се да је Мажић имао контроверзних одлука и после Светског првенства, наводи се мадридски дерби између Реала и Атлетика у четвртфиналу Лиге шампиона прошле сезоне.

        „Судија је веома лош. Не може судија из Србије водити овакве утакмице, уз дужно поштовање. Надам се да ће у реваншу изабрати бољег“, цитира Ехо изјаву тадашњег везисте Атлетика, а сада играча енглеског Вотфорда, Марија Суареса.

        Ехо наводи да ће страховати због Мажићеве „лаке руке“ када су у питању картони против гостујућих екипа јер Дејана Ловрена и Алберта Морена дели једна јавна опомена од суспензије.

        Мажић је ове сезоне показао 27 жутих и један црвени картон у Лиги шампиона. Већ је судио Ливерпулу, против Спарте у ЛЕ у сезони 2010/2011, а тада је показао седам опомена, четири „редсима“ и три прашком тиму.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари