Лига шампиона: Вечерас дерби Реал - Јувентус

ДУЕЛ ЕВРОПСКИХ ВЕЛИКАНА ОБЕЛЕЖИЋЕ ДВОБОЈ

ИТАЛИЈАНСКИХ СТРУЧЊАКА КОЈИ СЕ ПОЗНАЈУ ВЕОМА ДОБРО

         Реал, деветоструки првак Европе, угостиће вечерас двоструког шампиона Старог континента, Јувентус са жељом да прекине доминацију Старе даме у међусобним мечевима и победом обезбеди прво место у групи, док шампион Италије после лошег старта у Лиги шампиона тражи искупљење и покушаће да изненади на „Сантјаго Бернабеу” стадиону.

         Реал је феноменално стартовао у Лиги шампиона, са две убедљиве победе, док је Јувентус разочарао. Обе екипе играју испод очекивања у националним шампионатима, па ће тешко да остваре циљеве и буду шампиони својих земаља.

         Дуел европских великана обележиће двобој италијанских стручака који се познају веома добро.

         Тренер Реала, Карло Анћелоти је седео на клупи Јувентуса од 1999. до 2001. кад је садашњи шеф струке Старе даме Антонио Конте био стандардни члан прве екипе и капитен торинског клуба.

         Анћелоти појединачно има боље адуте, али Конте има на располагању изузетно јак колектив, па ће бити занимљиво видети шта ће однети превагу на терену.

         Најбољи играч Реала Кристијано Роналдо игра феноменално и ове сезоне, на претходна два меча у Лиги шампиона дао је чак пет голова, најбољи је стрелац елитног такмичења, па се од Португалца очекује да у изузетно важних пет дана за клуб буде на врхунском нивоу.

         Звезда Мадриђана поштује Јувентус, али је уверен да Реал има бољи тим.

         - Пред нама је изузетно важна недеља, дуели против Јувентуса и Барселоне показаће колико смо спремни да се боримо за оба трофеја које желимо. Неће нас заварати чињеница да Јувентус у последње време не игра добро, свесни смо да имају одличан и искусан тим. Извесно је да ће покушати да нас изненаде, али мислим да можемо да наставимо победоносну серију у Лиги шампиона и практично обезбедимо прво место у групи - рекао је Португалац.

         За разлику од прошле сезоне Јувентус ове игра очајно. У Серији А већ заостаје за лидером Ромом пет бодова и упркос чињеници да је важио за главног кандидата за титулу тешко ће освојити трећу узастопну титулу.

         Уз то, екипа се обрукала у прва два кола Лиге шампиона, освојена су само два бода против објективно много слабијих ривала, Копенхагена (1:1) и Галатасараја (2:2).

         Извесно је да би за Јувентус била катастрофа да у смешној конкуренцији у Серији А не одбрани титулу, као и да се у једној од најлакших група Лиге шампиона не домогне нокаут фазе.

         Због тога су мечеви против Реала у наредне две недеље одлична шанса да екипа покаже да ли има квалитет да се носи са најјачим европским клубовима или је просечан тим којем није место у елити.

         Фернандо Љоренте, горостасни нападач Јувентуса, одлично познаје Реал пошто је годинама играо против Мадриђана док је играо за Билбао.

         Љоренте је често постизао голове против Реала, а сматра да Јувентус није без шанси да изненади на стадиону „Сантјаго Бернабеу”.

         - Увек је тешко играти против Реала у Мадриду, али нисмо дошли овде са белом заставом. Док сам играо за Билбао умео сам да постигнем гол овде и волео бих да опет будем стрелац, али је важнији резултат од мог учинка. Нама је овај меч изузетно важан после лошег старта и учинићемо све да не изгубимо. Не плашимо се атмосфере, имамо искусне играче који знају да се носе са сваком ситуацијом - изјавио је Баскијац.

         Јасно је, ипак, да ће главни играч Јувентуса на трави Реаловог стадиона бити ветеран Андреа Пирло. Ове јесени игра као младић иако је напунио 34 године, а зна то и Карло Анћелоти.

Семафор трећег кола Лиге шампиона:

ГРУПА А

         20:45 Леверкузен - Шахтјор

         20:45 Манчестер Јунајтед - Реал Сосиједад

ГРУПА Б

         20:45 Галатасарај - Копенхаген

         20:45 Реал Мадрид - Јувентус

ГРУПА Ц

         20:45 Андерлехт - ПСЖ

         20:45 Бенфика - Олимпијакос

ГРУПА Д

         18:00 ЦСКА - Манчестер Сити

         20:45 Бајерн - Плзењ

         Спортски  журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари