Лига шампиона: Тренер Атлетика остаје скроман

ЧЕСТИТАО ЈЕ ИГРАЧИМА НА ПРИКАЗАНОМ У ДВОМЕЧУ ПРОТИВ БАРСЕЛОНЕ,

А У ПОЛУФИНАЛУ САМО ЖЕЛИ ДА ЊЕГОВ ТИМ ОПЕТ БУДЕ КОНКУРЕНТАН 

Дијего Симеоне

          Да ли је овосезонски Атлетико Мадрид пандан Мурињовом Порту од пре 10 година?

          Компактан тим, без изразитих звезда, у коме нико није незамењив, који се подједнако тешко пробија по средини и по боковима... И који често побеђује резултатом 1:0, али га је ипак уживање гледати, јер промовише есенцијалне вредности колективног спорта!

          Јер, како би иначе сатерао Барселону у „мишју рупу“ током првих 15-20 минута реванша и онда доста комотно сачувао вођство, играјући без најбољег стрелца Дијега Коште, који је ове сезоне дао 33 гола?

          Пошто је елиминисао Милан и Барсу и ушао међу четири најбоља, више није рано да се постави питање: може ли Атлетико да оде до краја и настави низ, који од тријумфа „малог“ Порта 2004. чине Ливерпул, Барселона, Милан, Манчестер јунајтед, Барселона, Интер, Барселона, Челси и Бајерн?

          Творац досадашњег успеха „јорганџија“, тренер Дијего Симеоне, свестан је да не располаже квалитетом као преостали конкуренти и зато се ни после велике утакмице на Висенте Калдерону не размеће изјавама.

          „Бићемо скромни, као до сада. Јасно нам је да су остали полуфиналисти (Бајерн, Реал, Челси) били у тој ситуацији много чешће од Атлетика. Ми смо опет ту после 40 година и верујемо у то што радимо. Желимо да и даље будемо равноправан противник, што нам је био циљ и на почетку такмичења“.

          Популарни „човек у црном“ захвалио се навијачима, који су са крцатих трибина подржавали екипу навијањем и сјајним кореографијама.

          „Амбијент је био феноменалан. Није спутао играче Барселоне, јер су навикли на такве ствари, али је мом тиму дао огромну позитивну енергију“.

          Симеоне не крије у чему је тајна овосезонских резултата Атлетика, који је и ранијих сезона умео да бљесне, као када је победио Челси 4:1 у европском Суперкупу 2012, али никада није оволико дуго држао висок ниво игара.

          „Када неко ради као што раде моји играчи, о томе није потребно много причати. Дивим се њиховом пожртвовању, начину на који раде за тим и никада га не издају“, рекао је „Чоло“.

          „То је непроцењив квалитет. Велике битке и ратове нису добијали најјачи, него они који су се боље борили и имали бољу стратегију. Ми покушавамо да будемо такви“.

          Жреб полуфинала Лиге шампиона заказан је за петак у 12 часова.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари