Лига шампиона: Mоже ли „Звер“ против Челсија?

У УТОРАК УВЕЧЕ, НА „СТАМФОРД БРИЏУ“, ЧЕЛСИ - ГАЛАТАСАРАЈ,

БИЋЕ ЕМОТИВНО, СВАКАКО, А ВЕРОВАТНО И УЗБУДЉИВО...

Мурињo и Дрогба

        На путу ка трећем узастопном трофеју у евро-куповима у три сезоне, фудбалери Челсија и њихов темпераментни менаџер Жозе Мурињо, мораће да реше три проблема: Дидије Дрогба, Весли Снајдер и Фернандо Муслера

        Ове три опасности стоје тренутно Мурињу на путу ка легенди, а она каже да ниједан тренер није освојио Лигу шампиона са три различита клуба. Португалац за сада има титуле са Портом (2004) и Интером (2010) и испред њега налази се само легендарни менаџер Ливерпула, који је том клубу донео три титуле најбољег у Европи, 1977, 1978. и 1981.

        У уторак увече, у 20.45, на „Стамфорд Бриџу“ састаће се Челси и Галатасарај. У првом мечу било је 1:1 и то овај реванш чини 136 пута занимљивијим од другог, који ће у исто време почети у Мадриду, а где ће се форме ради састати Реал и Шалке, после 1:6 у Гелзенкирхену.

        Навијачи Челсија осетиће језу када у жуто-црвеном дресу буду угледали „Звер“, Дидијеа Дрогбу, човеку који је био један од најзаслужнијих играча у походу на титулу у Лиги шампиона, пре две године. Потом је напустио Челси, био кратко у Кини, „за кинту“, а онда се вратио у Европу и сада има прилику да избаци клуб у којем је наступао осам година и освојио све што се освојити може.

        Челси и Галата састали су се три пута у Лиги шампиона, рачунајући и први меч у Истанбулу. Давне 1999. године, Челси је добио оба меча у групи - 0:5 у Турској (Фло 2, Зола, Вајс, Амбросети) и 1:0 у Енглеској (Петреску).

        Тренер Галатасараја Роберто Манћини никада није победио Муриња у директном дуелу, а за овај меч неће моћи да рачуна на Ајдина Јилмаза, а можда и Гокана Зана, Хакана Балту и Хамита Алтинтопа. Мурињо дуго већ не може да рачуна на Марка Ван Хинкела, који се тек недавно опоравио од повреде лигамената колена, а под упитником су Ешли Кол, Давид Луиз и Фернандо Торес.

        Играчи који су у клуб стигли зимус, наш Немања Матић и Мохамед Салах, немају право наступа јер су у јесенас већ наступали у Лиги шампиона, први за Бенфику, други за Базел.

        Челси је добио шест и одиграо нерешено једном у нокаут фази Лиге шампиона од када га је избацио Манчестер јунајтед у четвртфиналу, у сезони 2010/11.

        Галатасарај је изгубио само једну од последње 23 утакмице у свим такмичењима, али је и победио на само четири од 19 у гостима! Манћинијевом тиму, додуше, одговара и реми, али само са по два и више постигнутих погодака.

        То је, статистички, реалнија опција од „двојке“, јер Мурињо није изгубио на „Стамфорд бриџу“ у последњих 75 утакмица.

        „Имаћу помешана осећања. Драго ми је што ћу поново играти на Стамфорд Бриџу против бившег клуба и старих пријатеља. Не знам како ћу да реагујем“, рекао је недавно Дрогба.

        „Наравно да не могу да будем сигуран да ћемо се пласирати у четвртфинале. Неће бити лако. Сигурно је једино да сада почиње право такмичење. Сви најбољи тимови Европе су ту, осим Јувентуса, који је испао баш од Галатасара“, рекао је Мурињо.

        У другој сутрашњој утакмици мадридски Реал ће дочекати Шалке, којег је у првом мечу у Гелзенкирхену „торпедовао“ са 6:1. То је славном шпанском клубу био тек други тријумф на тлу Немачке у еврокуповима, у 25. мечу.

        За Мадриђане, који се налазе у одличној форми, сутрашњи меч биће права увертира за оно важније што их чека следећег викенда, „Ел класико“, дерби са Барселоном који ће у великој мери одредити исход битке за шампионски трофеј у Примери.

        Екипа Шалкеа прошлог викенда је у мечу Бундеслиге победом над Аугсбургом успела да се пробије до трећег места на табели.

        „Хоћемо да опет почнемо да побеђујемо, иако знамо да је готово немогуће да прођемо у четвртфинале. Не идемо у Мадрид на излет, хоћемо да пружимо сјајну партију“, навео је играч Шалкеа Кевин Принс-Боатенг.

РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА:

 
Уторак, 20:45
        Челси - Галатасарај, први меч 1:1
        Реал Мадрид - Шалке, први меч 6:1
 
Среда, 20:45
        Борусија - Дортмунд - Зенит, први меч 4:2
        Манчестер јунајутед - Олимпијакос, први меч 0:2
 
Одиграно прошле недеље
        Барселона - Манчестер сити 2:1, први меч 2:0
        Атлетико Мадрид - Милан 4:1, први меч 1:0
        Пари Сен Жермен - Бајер Леверкузен 2:1, први меч 4:0
        Бајерн Минхен - Арсенал 1:1, први меч 2:0
 
        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари