Лига шампиона: Може ли Арсенал до чуда?

„ТОБЏИЈЕ“ СУ ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ УСПЕЛИ ДА СЛАВЕ У МИНХЕНУ 2:0,

АЛИ ЈЕ БАЈЕРН ОТИШАО У ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЗБОГ 3:1 У ЛОНДОНУ

         Идемо даље... После двомесечне паузе, Лига шампиона настављена је у другој половини фебруара утакмицама осмине финала.

         Од уторка, 11. марта, почиње расплет међу 16 најбољих, односно играју се реванши.

         Први ће се на терену наћи фудбалери Бајерн Минхена, Арсенала, Атлетико Мадрида и Милана.

         Бајерн је у првом мечу савладао Арсенал у Лондону 2:0, међутим, актуелни шампион Европе неће моћи опуштено да уђе у реванш.

         Баварци су прошле сезоне, такође у осмини финала, победили Арсенал у гостима 3:1, али су затим „тобџије“ славиле 2:0 у Минхену. Уз пуно среће Бајерн је тада прошао у наредну фазу захваљујући голу више у гостима.

         „Онај ко буде дуже чувао лопту у свом поседу контролисаће дешавања на терену и проћи у четвртфинале. Ако дозволимо да то буде Арсенал, бићемо у великом проблему“, оценио је Пеп Гвардиола.

         Тренер Бајерна ће за разлику од првог дуела моћи да рачуна Франка Риберија, који се у суботу вратио на терен после једномесечне паузе и то голом у убедљивој победи против Волфсбурга 6:1.

         Арсенал је, такође, имао лепу увертиру за овај меч, пошто је савладао Евертон 4:1 и пласирао се у полуфинале FА купа. Оно што додатно радује Арсена Венгера и навијаче „тобџија“ сигурно је погодак Месута Озила после тромесечног поста.

         Репрезентативац Немачке имаће и мотив више да се докаже у Минхену, јер у првом мечу није искористио пенал за свој тим већ у 8. минуту. Касније је на супротној страни непрецизан био и Давид Алаба (у 40. минуту), али су његови саиграчи Тони Крос и Томас Милер успели да га „оперу“.

         Поред утакмице у Минхену, у уторак нас доста узбуђења чека и у Мадриду.

         Атлетико је у првом мечу славио на Сан Сиру 1:0, тако да Милан стиже на Висенте Калдерон са надом да може до повољног резултата.

         „Росонери“ су везали два пораза, од Јувентуса и Удинезеа, тако да екипа Кларенса Седорфа дочекује утакмицу у не баш најбољем расположењу. Победа би, ипак, битно поправила атмосферу у клубу и пробудила наду да ова сезоне и неће бити баш толико неуспешна.

         „Без обзира на поразе, морамо да останемо позитивни и верујемо у боље дане“, изјавио је Кларенс Седорф после утакмице у Удинама.

         С друге стране, „јорганџије“ настављају напорну борбу на два фронта - у Лиги шампиона и Примери, а како играју, чини се да им још неће понестати снаге.

         „Сигурно је да нас чека нова тешка утакмица. Милан је врхунски тим, са талентованим играчима, а у оваквим утакмицама рађају се велики играчи, без обзира у каквој је екипа форми. Морамо да будемо максимално опрезни“, упозорио је Дијего Симеоне.

ОСМИНА ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА:

 
Уторак (20.45):
 
         Бајерн - Арсенал (први меч 2:0)
         Атлетико Мадрид - Милан (први меч 0:1)
 
Среда (20.45):
 
         Барселона - Манчестер сити (први меч 2:0)
         ПСЖ - Бајер Леверкузен (први меч 4:0)
 
Уторак, 18. март (20.45):
 
         Реал Мадрид - Шалке (први меч 6:1)
         Челси - Галатасарај (први меч 1:1)
 
Среда, 19. март (20.45):
 
         Борусија Дортмунд - Зенит (први меч 4:2)
         Манчестер јунајтед - Олимпијакос (први меч 0:2)
 
         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари