Лалатовић о Пољској: Златно није морање

ЗАДОВОЉАН ЈЕ ФОРМОМ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА, ИАКО БИ ВОЛЕО ДА СУ ПОЈЕДИНЦИ ИГРАЛИ ВИШЕ

Ненад Лалатовић

  • Грујић се враћа у форму, Ристића бих звао да није био повређен, жао ми је Максимовића - рекао је селектор младе репрезентације Србије и додао да ће Ђурђевић остати капитен

        Селектор младе репрезентације Србије Ненад Лалатовић истакао је да не жели еуфорију и велика обећања пред Европско првенство у Пољској, али да ће садашња генерација кроз нападачку игру тражити нови успех.

        - Направљен је велики успех одласком на Европско првенство. Имамо сјајне играче, никога не треба да се плашимо, иако су квалитетне селекције Португалије и Шпаније. Екипа која буде имала више среће направиће успех. Не желим еуфорију и обећања о нападу на злато, већ да будемо поносни на наш наступ у Пољској - рекао је Лалатовић на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

        Он је рекао да је прва утакмица против Португалије најважнија на шампионату.

        - Португалија није изгубила три године, али исто тако није није ни Шведска, па смо је победили. Шансе су 50:50... Имам пуну веру у моје играче, злато није морање, већ да поштују репрезентацију и грб који носе.

        Лалатовић је изостанак фудбалера Црвене звезде Михаила Ристића образложио тиме да је дуго био ван терена због повреде.

        - Ристић је сјајан играч, један од мојих омиљених играча. Дебитовао је код мене у Звезди, гурнуо сам га из омладинаца, али имао је повреду и није играо дужи период, а нисам хтео пуно да мењам списак. Да није био повређен сигурно бих га позвао. На тој позицији имамо Мелега, стандардног члана репрезентације и капитена Војводине, као и Сергеја Милинковић-Савића.

        Као је нагласио, задовољан је формом репрезентативаца, иако би волео да су појединци играли више.

        - Грујић је играо за Б тим, полако се враћа у форму. Жао ми је Максимовића што није играо у Астани због потписа за Валенсију, што довољно говори о каквом се играчу ради. Живковић је играо мање-више, али свакако сам задовољан. Играћемо нападачки и на гол више - рекао је Лалатовић и поручио да капитенска трака остаје на руци голгетера Партизана Уроша Ђурђевића.

        Млади тренер изнео је и његове занимљиве фамилијарне фазе са Пољском.

        - Моја покојна бака рођена у Варшави, Јеврејка је и упознала је мог деку у логору. То су ми везе са Пољском, можда ће ми то донети срећу - закључио је Лалатовић.

        Европско првенство за играче до 21 године игра се у Пољској од 16. до 30. јуна, а Србија се налази у Б групи са Македонијом, Шпанијом и Португалијом.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари