ФС Косова* на „домаћем терену” у Албанији

ПОСЛЕ ПРИЈЕМА ТЗВ. FFK У UEFA КРШЕЊЕМ СТАТУТА - НОВА СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СВЕТСКЕ КУЋЕ ФУДБАЛА

Еди Рама

  • Фудбалска селекција такозване државе Косово у квалификацијама за шампионат света 2018. године мечеве као домаћин ће играти у албанском Скадру

        UEFA и FIFA очигледно не знају да кажу НЕ било чему што има везе са фудбалском репрезентацијом такозване државе Косово, или фудбалски савез самопрокламоване државе има толико утицајан лоби у Ниону и Цириху да сваки захтев пролази без икаквих проблема.

        Пошто је косовски савез (тзв. FFK) примљен у чланство UEFA, упркос кршењу статута према којем земље непризнате од Уједињених нација не могу да уђу у ту организацију, што је касније отворило врата и у FIFA, нова скандалозна одлука светске куће фудбала је одобравање Косову да утакмице квалификација за СП 2018. године као домаћин игра у Албанији.

        Албански премијер Еди Рама објавио је да ће селекција Косова, због недостатка потребне инфраструктуре, утакмице квалификација за одлазак у Русији као домаћин играти на обновљеном стадиону „Лоро Борићи“ у албанском Скадру.

        - Стадион у Скадру је на новом почетку. Надамо се да ће донети срећу албанском и косовском тиму у квалификацијама за Светско првенство - написао је Рама на свом Фејсбук профилу, а преноси агенција АТА.

        Подсетимо, Косово ће прву утакмицу у квалификацијама за СП као домаћин играти против Хрватске, 6. октобра.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари