Кежман: Није за селектора човек без искуства

ПРОТИВ ЋУРЧИЋА КОНКРЕТНО НЕМАМ НИШТА, АЛИ НЕ ВИДИМ КАКО МОЖЕ ДА РАДИ ТАЈ ПОСАО

Матеја Кежман

  • Поражавајуће је то што извештај румунске друге лиге има више прегледа на сајтовима него списак наших репрезентативаца за дуеле са Пољском и Естонијом, каже Матеја Кежман

        Матеја Кежман је био познат кроз каријеру као човек „без длаке на језику”. Емоције није знао да сакрије, па је био обожаван од стране навијача Партизана, а омражен на другој страни оној црвено-белој. Ни репрезентативна каријера одличног нападача није ишла једном линијом, знао је и да одушеви, али и да разочара.

        Сада је Кежман на неком новом путу и даље је фудбалу, а у разговору за „Ало” дотакао се стања у националном тиму Србије.

        - Чињеница је да је наш национални тим у великом каналу, из ког тренутно не може да изађе. Мени, као бившем репрезентативцу, који и даље живи за национални тим, смета тако нешто. Жељан сам доброг фудбала, жељан сам наступа наше репрезентације на великим такмичењима. Имамо добре играче, али нешто очигледно није у реду. Не занима ме ко је у Савезу ни шта се ради тамо. Желим само да се консолидују редови нашег државног тима. Поражавајуће је то што извештај румунске друге лиге има више прегледа на сајтовима него списак наших репрезентативаца за дуеле са Пољском и Естонијом. Једноставно, људи не праштају разне ствари и рупе без дна, које постоје унутар тима. Крајње је време да се нешто промени, каже Матеја Кежман.

        Кежман сматра да Ћурчић није право решење за клупу репрезентације Србије.

        - Против Ћурчића конкретно немам ништа, али репрезентацију не би требало да води човек без искуства. Када је један Жозе Мурињо скоро изјавио да још није способан да води национални тим Португала, иако је са клубовима освојио готово све што се освојити може, не видим како то може да ради Ћурчић - запитао се Кежман.

        Случај Душана Тадића Кежман је упоредио са својим из времена када је Дејан Савићевић био селектор националног тима.

        - Селектор има право да позове онога кога мисли да треба, али исто тако мора да објасни играчу који је дуго био члан репрезентације зашто овог пута није на списку. Тадића су само одстранили. Не браним га, али било би свакако блаже да су поразговарали са њим. Исти случај је био са мном у време док је Савићевић био селектор. Прецртан сам без објашњења, тако да донекле разумем Тадића, али не оправдавам његово понашање у јавности. Ни ја нисам износио прљави веш, иако сам тада био у сличној позицији.

        На крају Матеја сматра да Србија није на правом путу и да ће Светско првенство у Русији остати сан.

        - Више од свега бих волео да се пласирамо на тај Мундијал. Што се каже, живим за то и као садашњи спортски радник, и као бивши репрезентативац и као навијач. Ипак, мислим да нисмо на добром путу. Потребне су корените промене у игри и односу према националном дресу. Не занима ме да ли ће се мењати састав Савеза, селектори, играчи... Волео бих само да повратимо изгубљени култ репрезентације, који већ извесно време немамо. За време Илије Петковића и Радомира Антића личили смо на тим и имали ту неку жицу која нас је одржавала. Бојим се да имамо мало времена да поново пронађемо ту нит - истиче Кежман.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари