Кежман: Адвокат је одличан избор ФСС

НАЈБОЉИ СТРАНАЦ У ИСТОРИЈИ ПСВ АЈНДХОВЕНА,

ХВАЛИ НОВОГ СЕЛЕКТОРА СРБИЈЕ: ДОБАР ЧОВЕК, СЈАЈАН СТРУЧЊАК…

Матеја Кежман

        Његово име изговарају са великим поштовањем у Холандији, а траг који је оставио за четири године играња у ПСВ Ајднховену је неизбрисив. Матеја Кежман је оборио многе рекорде, постао икона клуба чији дрес су носили и један Ромарио, па Роналдо, „онај прави”, као и многи други асови.

        Довољно, дакле, разлога да каже нешто о човеку чији рад је могао да упозна на лицу места...

        - Ради се о великом професионалцу - каже за „Спорт” Матеја Кежман. - Типичан изданак холандске школе, једне од најцењенијих у свету. Тренер који тражи много игре, дисциплину, одговорност...

        Савез му је поверио Србију са циљем да избори пласман на ЕП у Француској?

        - Одличан избор. Добар човек, сјајан стручњак. Не сумњам да ће да унапреди наш национални тим, игру пре свега. Такође, мислим да је добро што иза себе има искуство рада у Русији, јер имамо сличан менталитет. Уверен сам да смо добили једног од најбољих тренера у последњих деценију или две... Адвокат има јак карактер. Не зову га џабе „мали генерал”. Тражи дисциплину, али има добру комуникацију са играчима. Све екипе које је водио су имале јако добру атмосферу и ретко је имао проблема са играчима. Управо је дисциплина преко потребна нашој репрезентацији.

        Можемо, дакле, да се надамо добри резултатима са Адвокатом?

        - Велики сам оптимиста, мислим да ће са потенцијалом који има наша репрезетација, направити и добру игру и у исто време направити резултат који би нас све учинио задовољним - закључио је Матеја Кежман.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари