Караџић: Првенство је регуларно

ПОБЕДЕ БСК БОРЧЕ НАД ДОЊИМ СРЕМОМ  И РАДНИЧКОГ 1923 НАД СЛОБОДОМ ПОИНТ, БИЛЕ СУ ПОВОД ЗА ЖЕСТОКУ РЕАКЦИЈУ ФК НОВИ ПАЗАР

         Победе БСК Борче над Доњим Сремом у гостима и Радничког 1923 над Слободом Поинт, такође у гостима, биле су повод за жестоку реакцију Фудбалског клуба Нови Пазар.

         Портпарол Реџеп Кораћ пренео је став руководства да ће размотрити евентуално иступање из Јелен Суперлиге, а председник ФСС сматра да нема разлога за то.

         Томислав Караџић изјавио је „Спортском журналу“ да „не види“ зашто су Пазарци реаговали.

         Не видим разлога за писмо и сумњу Новог Пазара у регуларност првенства. Скренута је пажња свима, од клубова, преко органа који воде такмичење до судија да се сезона приведе крају у истом смеру, као што је текло цело првенство. У сваком случају води се велика борба за опстанак и разумем нервозу клуба“, изјавио је он том спортском листу.

         Нови Пазар два кола пре краја такмичења заузима претпоследње место на табели, са истим бројем бодова као и Радничк 1923 и два мање од БСК Борче.

         Тим Небојше Вучићевића играће до краја сезоне против Рада и Хајдука у Кули. Борчани ће покушати да изборе опстанак против Јагодине и ОФК Београда, а Крагујевчани против Војводине и Јавора.

         Томислав Караџић сматра да је првенство регуларно.

         „У целој Европи је исто када дођу последња два кола. Савез не може да утиче на неке ствари. Клубови који су одавно решили питање опстанка или пласмана у Европу, са много мање такмичарског жара и мотива улазе у мечеве и то је сасвим логично“, додао је он.

         Комесар за такмичење Јелен Суперлиге Бранислав Делић објаснио је у изјави истом листу да је тражио од Новог Пазара изјашњавање поводом оптужби да су намештене поједине утакмице.

         „Уз појашњење, потребни су нам и конкретни докази, на основу којих можемо да реагујемо“, изјавио је Делић и подвукао да у извештајима делегата са „означених“ утакмица нема ништа спорно.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари