Караџић: Приватизација лек за српски фудбал

„СТАЊЕ У КЛУПСКОМ ФУДБАЛУ ЈЕ ТЕШКО И ПОПРИМА ДИМЕНЗИЈЕ ДРАМЕ, ПОЛОВИНА КЛУБОВА ЈЕ БЛОКИРАНО...”

Томислав Караџић

  • Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је да је приватизација лек за српски фудбал и позвао владу и министарство омладине и спорта да буду енергичинији по том питању

        - Стање у клупском фудбалу је тешко и поприма димензије драме, половина клубова је блокирано, влада опште преживљавање и добар део је близу стечаја. Никад није било овако тешко, нема простора ни у државном буџету и једини лек је приватизација - изјавио је Караџић на годишњој свечности ФСС у хотелу Метропол.

        Он је додао да је влада најавила приватизацију до краја године, да је министар спортa обишао пола Европе да би упознао искуства развијених земаља и да се заћутало.

        - Без титулара и нових извора финансирања, не пише нам се добро. Не треба бити много паметан, довољно је само да пређемо границу и видимо пример Мађарске, која је ове године изградила пет стадиона и после дугог периода посртања кренула напред - констатовао је Караџић.

        Уз приватизацију, Караџић је међу четири приоритета за 2015. годину навео и борбу А тима за пласман на ЕП 2016.

        - Забринут сам јер немамо више простора за оправдање, посебно што сада на финални тутнир иде 24 од 53 тима. Имамо сјајне играче, али немамо тим, а кад нема тима, нема ни игре ни резултата. Верујем да ће нови селектор Ћурчић, који је са младом селекцијом успео да победи Шпанце, моћи да нас одведе бар у бараж. Неће бити лако, али ништа у животу није лако - поручио је Караџић.

        Он је најавио да ће ФСС у 2015. водити тешку борбу и против пријема Косова у FIFA и UEFA.

        - Позиција нам је тешка, последње три године одолевамо, у статуту FIFA постоји тачка да земља која није у УН не може да постане чланица, али пријем неких савеза и пријем Косова у МОК додатно нам отежава позицију - навео је Караџић.

        Као четврти приоритет, односно као лепу вест, Караџић је навео да је од UEFA и FIFA стигла финансијска помоћ за обнављања уништеног у овогодишњим поплавама.

        - Од FIFA смо добили 600.000 евра, од UEFA 500.000 и та помоћ ће у јануару бити прослеђена онима који су настарадили у поплавама. Такође у следећој години употребићемо добијених 1,4 милиона евра за изградњу 20 терена са вештачком травом - закључио је Караџић.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари